DrakendalScarlett Thomas

Terug naar lijst
 

Drakendal

Titel: Drakendal
Auteur: Scarlett Thomas
Uitgeverij: De Fontein, 2017
ISBN: 978 90 261 4284 0
Illustraties:

Terug naar lijst

Prinsessen, draken en een magische bibliotheek

Wauw: het omslag van ‘Drakendal’ is het mooiste dat je in tijden hebt gezien. Welk boekenhart gaat hier niet harder van kloppen? En staat daar nou ook nog ‘Voor de fans van Harry Potter’?! De verwachtingen zijn hooggespannen!

‘Drakendal’ is het eerste deel van een nieuwe serie, genaamd Bovenwereld, over magie, avontuur en de strijd tussen goed en kwaad. De hoofdpersoon is de elfjarige Fee Goedhart, die een sterke band heeft met haar opa Griffioen. Ze brengt veel tijd met hem in zijn geweldige bibliotheek (van maar liefst 499 oude en bijzondere boeken!) door.

Maar dan sterft Griffioen en laat hij zijn bibliotheek aan Fee na. Al snel blijkt dat er mensen zijn die het op Griffioens bibliotheek gemunt hebben en de boeken willen stelen. Fee moet alles op alles zetten om de boeken te beschermen. Waarom zit een boekhandelaar zo achter haar opa’s boeken aan? Wat is er dan toch zo speciaal aan Griffioens boeken? Gelukkig krijgt ze hulp van een paar onverwachte schoolvrienden. En dan belandt Fee in een wereld vol magie…

Scarlett Thomas heeft een vlotte en humoristische schrijfstijl en zet met voelbaar plezier een nieuwe sprookjeswereld neer: troeven die magische krachten kunnen versterken, magiemunten die aangeven hoeveel magie je nog ‘over hebt’, reizen door verschillende werelden, prinsessen, draken en goblins. Liefhebbers van het fantasy-genre zullen van ‘Drakendal’ smullen.

De auteur maakt het wel allemaal soms wat ingewikkeld: de gebeurtenissen volgen elkaar razendsnel op. Halverwege vindt er ineens zo’n ommezwaai in het verhaal plaats dat je je echt afvraagt: wat gebeurt er hier? Wat mis ik? Het is dan extra leuk als honderd pagina’s later alle puzzelstukjes in elkaar vallen en je snapt waar Scarlett Thomas naartoe wilt.

‘Drakendal’ is erg goed bedacht en spannend neergezet. Iedereen die van magie en boeken houdt, zal van het verhaal genieten. Daarom is het jammer dat je je toch niet helemaal in Fee kunt inleven. Het gevoel dat je haar echt leert kennen ontbreekt. Wat maakt haar anders dan anderen bijvoorbeeld en wat zijn haar grote angsten? Je komt er niet helemaal achter. Balen, want het meeleven met personages maakt dat je écht in een boek op kunt gaan. En dat is juist precies de boodschap die ‘Drakendal’ zelf zo graag uit wil dragen.

Nu was Fee op weg naar huis, met maar één gedachte in haar hoofd: ze moest het boek vernietigen. Drakendal. Het boek dat haar tot nu toe de belangrijkste ervaringen van haar leven had bezorgd. Haar allerliefste lievelingsboek. Ze moest er niet aan denken om het te vernietigen, maar het móést gebeuren.

Benieuwd hoe dit spannende verhaal afloopt? Duik dan heel snel in de magie van ‘Drakendal’…

Lizan.

Leestip: Wil je nog meer lezen over de magie van boeken? Probeer dan Hart van inktvan Cornelia Funke eens.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.