Door de ogen van een vleermuisSarah Withrow

Terug naar lijst
 

Door de ogen van een vleermuis

Titel: Door de ogen van een vleermuis
Auteur: Sarah Withrow
Uitgeverij: Hillen BV, 2006
ISBN: 978 90 857 6000 9
Illustraties:

Terug naar lijst

Ondersteboven

Vakanties zijn leuk, toch? Je hoeft niet naar school, het is (meestal) lekker weer en je kunt doen waar je zin in hebt. Maar soms kan een zomervakantie enorm lang lijken duren. Omdat je beste vriend op vakantie is bijvoorbeeld en jij thuis moet blijven. Maar doordat je dan jezelf moet vermaken, kan een vakantie er toch onverwachts heel erg leuk uitzien.

Dat overkomt Thomas. Zijn beste vriend Chris gaat op kamp en Thomas blijft achter. Natuurlijk baalt hij hiervan, vooral omdat Chris de stoere van hun tweeën is en je je met hem nooit hoeft te vervelen. Wat moet Thomas nu al die weken doen?
Dan ontmoet hij Lucy, een bijzonder meisje, een weirdo, een vleermuis... Met haar felrode haren, wapperende vleermuizencape en viltstift tatoeage op haar gezicht, is ze niet bepaald een type waar je normaal veel mee op zou op willen trekken. Maar nu is toch niks normaal, zo zonder Chris. De heel gewone Thomas leert de extreme Lucy steeds beter kennen. Lucy kijkt heel anders naar de wereld dan Thomas: ‘Ik zie dingen ondersteboven, ik zie het andersom', zoals ze zelf zegt. En dat komt doordat ze een vleermuis is. Ze trekken samen op en Thomas komt erachter waarom Lucy is zoals ze is. Hij ontdekt dat ze het thuis niet zo makkelijk heeft en dat ze haar beste vriendin heeft verloren. Én hij leert wat echte vriendschap is en dat echte vriendschap soms best moeilijk kan zijn. Want wat doe je als je nieuwe vriendin van huis wegloopt? Help je haar daarbij, of help je haar meer als je het aan de politie vertelt?

‘Ik zou wel een keer iets of iemand anders willen zijn, een uur of een minuut. Ik dacht altijd dat dat Chris was, maar ik zou liever een vleermuis willen zijn...'

Vrienden nemen het voor elkaar op, vrienden behandel je met respect, maar vriendentrouw is best lastig. Wanneer ben je nou een goede vriend? Wat doe je als goede vriend? Sarah Withrow weet dat dilemma in ‘Door de ogen van een vleermuis' goed te beschrijven. Met humor vertelt ze de dingen op een manier waardoor je er nog eens over na gaat denken en dingen anders kunt gaan zien. In het begin vind je het misschien een beetje vreemd, een meisje dat een vleermuis is, maar aan het eind zou je best eens een stukje mee willen vliegen...

Zo zie je maar, vooroordelen heten niet voor niets zo en van mensen die anders zijn, kun je soms heel veel leren! En dankzij dit boek leer je ook nog eens veel van vleermuizen, want wist je dat vleermuizen eigenlijk te zwaar zijn om te lopen?

Annerieke.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.