Dit is voor jouSanne te Loo

Terug naar lijst
 

Dit is voor jou

Titel: Dit is voor jou
Auteur: Sanne te Loo
Uitgeverij: Lemniscaat, 2017
ISBN: 978 90 477 0850 6
Illustraties: Sanne te Loo

Terug naar lijst

Waar wondere plekken dichtbij zijn

Ben je ook zo gek op tekenen en schilderen? Dat je met je eigen kwast vreemde plekken tot leven brengt? Voor je het weet ben je niet meer alleen in je kamer, maar houden papegaaien en flamingo’s je gezelschap. Waarom niet? Jij bent de kunstenaar!

Het jongetje in ‘Dit is voor jou’ doet niets liever. Als het papier niet groot genoeg is, dan neemt hij de hele straat wel. Daar kan je prima op tekenen. Maar daar lopen mensen niet alleen zomaar over je tekeningen heen, wat als het nou gaat regenen? Dan blijft er natuurlijk weinig over…

Door dit prachtige prentenboek van Sanne te Loo krijgt iedereen zin om te schilderen. Haar betoverende illustraties laten je meevoelen met het jongetje. Ze zet zijn kleurrijke persoontje letterlijk in een sobere omgeving en je begrijpt meteen zijn hunkering naar een levendige en fantasierijke wereld. Een jongetje dat hier - enigszins eenzaam - helemaal in opgaat, tot een oude schilder hem te hulp schiet. Een oude schilder die net zo enthousiast is als hij en in zijn villa de ruimte heeft om te creëren wat je maar wil. Een droom die uitkomt!

Het jongetje komt terecht in een rommelig atelier, met niet alleen tropische tekeningen aan de muur, maar ook meubels en voorwerpen die je doen denken aan een ver land.

Hij leek de troep helemaal niet zo erg te vinden. ‘Moet je eens zien,’ zei hij. ‘Zo’n vlek, dat is toch net een panter? Of een kameel!’
I
k keek door de haartjes van mijn ogen, net als hij, en ontdekte een klein spinnetje, een kwal, en een flamingo.

De oude schilder Anselmo komt uit het land met de papegaaien, maar zijn atelier brengt het verre land naar hier. Dankzij de bijzondere illustraties in blauwtinten voel je de magie van de plek en de vriendschap, en de verwondering van het jongetje als geen ander.

Het prentenboek wisselt af met mooie sobere illustraties en kleurrijke pagina’s waarbij het jongetje eruit blijft springen. Er zit ook een potloodtekening in die nog ‘niet af’ is en verderop in het boek door het jongetje wordt ingekleurd. Prachtig om te zien.

Het boek zit vol met dieren en originele details. Hoe langer je naar de tekeningen kijkt, hoe meer je begrijpt van het leven van de oude Anselmo en waar hij van houdt. Misschien kun je wel raden uit welk land hij precies komt…?

Te Loo beeldt een warme vriendschap uit waarbij het kind begrip en erkenning krijgt voor zijn creativiteit. Een heerlijk boek om te lezen en te bekijken! Zet de schildersezel maar klaar, want hierna wil je niets liever dan zelf aan de slag.

Kelly.

Leestip: Nog een prentenboek lezen waarbij je lekker kan fantaseren? Lees dan Gebruik je fantasie van Nicola O’Byrne

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.