Dit laaiende vuurEstelle Laure

Terug naar lijst
 

Dit laaiende vuur

Titel: Dit laaiende vuur
Auteur: Estelle Laure
Uitgeverij: Querido, 2016
ISBN: 978 90 4511 960 1
Illustraties:

Terug naar lijst

Onvoorwaardelijke liefde en moed

‘Heel diep van binnen wist ik: we staan er alleen voor, Wrenny en ik, voorlopig tenminste. Wren en Lucille. Lucille en Wren. Ik zal doen wat nodig is. Niemand haalt ons uit elkaar. Dat betekent zo gewoon mogelijk doen. Faken. Want het is alles behalve gewoon.
‘Gewoon’ verdween samen met papa uit ons leven.’

Het ergste wat er kan gebeuren, wordt voor de 17-jarige Lucille werkelijkheid. Zowel haar vader als haar moeder verdwijnen uit haar leven en dat van haar zusje. In het begin lijkt het nog even of haar moeder, na een vakantie, weer terugkomt. Maar als ze op de eerste schooldag na de vakantie merkt dat dat niet het geval is, staat haar leven op zijn kop. Ineens heeft ze de verantwoordelijkheid over haar kleine zusje en moet ze allemaal dingen regelen waar ze nooit eerder over na heeft gedacht: ze moet bijvoorbeeld het huishouden doen, haar zusje aankleden, lunch voor haar maken en haar naar school brengen, maar ook liggen er opeens stapels onbetaalde rekeningen op de deurmat. Er zit dus niks anders op dan dat ze een baantje neemt, naast haar normale huiswerk.

Doordat Lucille niet wil dat zij en haar zusje uit elkaar worden gehaald, besluit ze om de schijn op te houden en te blijven doen alsof alles normaal is. Ze ontwijkt alle vragende buren, en de moeders en leraren op het schoolplein. Maar al snel merkt ze dat ze het niet helemaal alleen gaat redden. Gelukkig zijn er Eden, haar beste vriendin, en Digby, de tweelingbroer van Eden, en is er een onbekende die helpt om alles op de rails te houden.

Lucille is heel moedig en probeert voor haar zusje Wren alles zo goed mogelijk te regelen, maar als ze dan ook nog verliefd wordt op Digby, die al bezet is en waar ze dus eigenlijk niet verliefd op mág worden, is de chaos compleet. Want wat doe je als je hart het ene luid en duidelijk zegt, maar je hoofd iets anders?

‘Dit laaiende vuur’ gaat over onvoorwaardelijke liefde en over het hebben van moed in een moeilijke periode. Je leeft echt mee met Lucille en haar zusje. Het is een fijn en romantisch verhaal, met een behoorlijk wat drama, maar daardoor niet minder fijn om te lezen. En het heeft daarbij ook nog eens een heel spannend en open einde. Het is misschien dan ook goed om te vermelden dat Estelle Laure het vervolg op dit verhaal al geschreven heeft. Nu alleen nog even hopen dat het heel snel in het Nederlands wordt vertaald!

Rachel.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.