Dit jaar wordt Kerstmis anders!Brigitte Minne

Terug naar lijst
 

Dit jaar wordt Kerstmis anders!

Titel: Dit jaar wordt Kerstmis anders!
Auteur: Brigitte Minne
Uitgeverij: Averbode
ISBN: 978 90 317 1760 6
Illustraties: Els van Egeraat

Terug naar lijst

Anders dan anders

Jasper gaat met zijn zusje Femke en zijn vader en moeder elk jaar bij zijn opa en oma Kerstmis vieren. Natuurlijk hoort daar een heerlijke maaltijd bij met…kalkoen.
Een kalkoen die opa in de lente heeft gekocht en het hele jaar heeft vetgemest.
Maar dit jaar loopt het anders. Opa breekt zijn been en Jasper belooft hem voor de kalkoen te zorgen. Jasper verzorgt de kalkoen goed en ze worden dikke vrienden. Jasper geeft hem zelfs een naam: Seppe. Wanneer het been van opa uit het gips mag en hij naar de kalkoen komt kijken is hij erg blij! Wat een poten, wat een lekkere vette rug! Wat zal dat beest met kerst heerlijk smaken. Maar Jasper wil niet dat Seppe geslacht wordt. Hij wordt boos op zijn opa die maar niet naar hem wil luisteren. Dan wordt het kerstmis en iedereen zit aan tafel.

"Opa staat vol trots op. De koppige ezel gaat natuurlijk Seppe halen. Mooi bruin gebakken met papieren frullen om zijn poten. Jasper wil Seppe niet zien. Hij sluit zijn ogen…"

De Vlaamse Brigitte Minne is de schrijfster van dit kerstboekje en is erin geslaagd met weinig woorden een ontroerend verhaal te vertellen. Een verhaal om voor te lezen of om zelf te lezen vanaf groep vier of vijf. Els van Egeraat verzorgde op iedere bladzijde een sfeervolle illustratie. Hierdoor krijgt het boekje een prentenboek-achtig karakter.

Berna.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.