Dirk de Dappere en de Prinses van AanstelMarc Starbuck

Terug naar lijst
 

Dirk de Dappere en de Prinses van Aanstel

Titel: Dirk de Dappere en de Prinses van Aanstel
Auteur: Marc Starbuck
Uitgeverij: De Fontein, 2018
ISBN: 978 90 261 4719 7
Illustraties: Becka Moor

Terug naar lijst

Verwend, verveeld en veeleisend

Reuzen, trollen of boemannen: Dirk de Dappere pakt ze allemaal aan. Hij is de beste ridder van het rijk. Een echte held. En daarom ook een buitengewoon drukbezette man.

Wanneer je de hulp inroept van Dirk de Dappere moet het echt een noodgeval zijn. Een levensgevaarlijke situatie. Een vreselijke toestand waarbij je wordt bedreigd door een heks of trol bijvoorbeeld. Alleen in zo’n geval rukt hij zich los van zijn bezigheden en galoppeert hij je tegemoet.

Op een dag heeft een prinses dringend hulp nodig. Dirk de Dappere schrikt enorm van haar brief:

Beste ridder Dirk de Dappere,
Help! Een verschrikkelijke boeman houdt mij gevangen.
Ik dien ogenblikkelijk gered te worden!
Dit is een noodgeval!

Vriendelijke groet,

Prinses Annabel van Aanstel

P.S: Bezoekers moeten een cadeautje voor me meenemen. Verras me!

Dirk de Dappere hoeft niet lang na te denken. Hij grijpt zijn schild en zijn zwaard, springt op zijn paard en haast zich naar de jonge prinses. Maar wat hij in het kasteel aantreft, is niet wat hij had verwacht. De verschrikkelijke boeman blijkt de moedeloze vader van prinses Annabel te zijn: de koning. Ze mag van hem niet met haar vrienden spelen zolang ze haar kamer niet heeft opgeruimd. Prinses Annabel eist gered te worden van dit soort onrecht!

Met ‘Dirk de Dappere en de prinses van Aanstel’ van Marc Starbuck is het lachen geblazen. Prinses van Aanstel zorgt er telkens voor dat Dirk de Dappere komt opdraven om haar te redden. Telkens verwacht hij dat ze in groot gevaar verkeert, maar de enige echte misdadiger is de kleine prinses zelf. Die is zo ontzettend brutaal! Wie noemt haar vader nou een verschrikkelijke boeman? Of haar moeder een gemene heks?

De cartoonachtige illustraties van Becka Moor passen perfect bij dit ondeugende verhaal. De prenten hebben felle kleuren en veel grappige details. Let maar eens op het witte paard. Terwijl Dirk de Dappere stinkend slangenslijm van zijn schild boent, ligt zijn paard op een zonnebedje. Of hij zit op de wc, terwijl Dirk een welverdiend bad neemt. Ook de gezichtsuitdrukkingen van de bijfiguren zijn leuk. Zoals de bedienden van de koning en koningin die vol medelijden toekijken hoe de prinses haar ouders afblaft. De meeste prenten beslaan twee bladzijden en die zijn het fijnst; overzichtelijk en iets minder druk. De tekst is overal duidelijk leesbaar. Een heerlijk (voor)leesboek!

Stiekem is het wel grinniken natuurlijk, om zo’n vervelend, verwend kind. De vraag is natuurlijk, wanneer heeft Dirk de Dappere er genoeg van? En wat als er nou ECHT een noodgeval is? Ga maar snel lezen…

Kelly.

Leestip: Nog een verhaal lezen over zo’n ondankbaar monstertje als prinses van Aanstel? Lees dan De cycloopvan Daan Remmerts de Vries en Floor Rieder.…

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.