DierenroofInge de Bie

Terug naar lijst
 

Dierenroof

Titel: Dierenroof
Auteur: Inge de Bie
Uitgeverij: The House of Books, 2010
ISBN: 978 90 443 2653 6
Illustraties: Wilbert van der Steen

Terug naar lijst

Speuren naar sporen

De negenjarige Veerle woont pas een halfjaar in Oudestad. Ze heeft nog niet zo veel vrienden en kent haar nieuwe omgeving nog niet zo goed. Wanneer de stad opgeschrikt wordt door een aantal mysterieuze dierenroven, komt hier verandering in…

In de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 juni zijn uit de kinderboerderij De Beestenberg twee papegaaien gestolen. […] Hoe de daders te werk zijn gegaan en waarom de papegaaien zijn gestolen, is op dit moment nog een raadsel. Het is niet de eerste keer dat er dieren uit De Beestenberg zijn gestolen, vorige week verdween ook een jong geitje. Of dit diertje door dezelfde daders is meegenomen, is niet bekend. De politie stelt een onderzoek in, maar van de dieven ontbreekt tot nog toe ieder spoor.

Als Veerle in het krantenbericht leest over de dierenroof, besluit ze op onderzoek uit te gaan. Samen met haar vriendinnen Juul en Saskia en met Bart en Haidar, twee jongens die ook meer willen weten over de gestolen dieren, gaan ze op zoek naar sporen in de kinderboerderij.

We hebben een heus spoor, maar het is wel een beetje een griezelig spoor. Het smalle paadje slingert langs hoge struiken, laaghangende boomtakken en het is er schaduwdonker. En overal om ons heen horen we geritsel en gekraak.

De jonge onderzoekers sluipen door bosjes en stellen vragen aan de verzorger van de dieren. Ze bespioneren de twee pestkoppen, ‘Petje’ en ‘Spleetoog’, omdat ze denken dat zij er iets mee te maken hebben. Ze doen er alles aan om de dader op te sporen en de dieren terug te vinden. Maar zal het ze lukken? Alle sporen lijken dood te lopen…
Ondertussen moet er nog een mysterie opgelost worden, want waarom gedraagt hun vriendin Saskia zich opeens zo vreemd?

‘Dierenroof’ is geschreven door Inge de Bie. Zij is naast schrijfster ook juf, en dat kun je best wel merken. In het verhaal wordt soms wat te veel uitgelegd (dat doen juffen natuurlijk graag!). En het wordt ook nooit té spannend. Maar als je dat niet erg vindt, dan is het een leuk boek om te lezen. Veel stukken in het verhaal gaan over andere dingen dan de dierenroof, bijvoorbeeld over school en over familie. Daarom is ‘Dierenroof’ ook een boek over vriendschap.

De illustraties in ‘Dierenroof’ zijn gemaakt door Wilbert van der Steen. Je kent hem misschien wel van de AVI-leesboekjes over Mees. De tekeningen die hij maakt zijn een beetje stripachtig en krasserig en lijken niet op tekeningen van andere illustratoren. De illustraties zijn erg grappig (vooral die van de dieren!) en maken het verhaal levendig.

Mirjam.
 

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.