Dieren bij de dokter omnibus. Bulldozer. Oscar. Zwabber.Maarten Jagermeester

Terug naar lijst
 

Dieren bij de dokter omnibus. Bulldozer. Oscar. Zwabber.

Titel: Dieren bij de dokter omnibus. Bulldozer. Oscar. Zwabber.
Auteur: Maarten Jagermeester
Uitgeverij: Manteau / Standaard Uitgeverij, 2007
ISBN: 978 90 223 2215 4
Illustraties: Ellen Cornelis

Terug naar lijst

Beestenboel

In Nederland wonen meer huisdieren dan mensen. Honden en katten, cavia’s en konijnen, maar ook koeien, kippen en schapen. En al die beestjes gaan net als wij naar de dokter als ze ziek worden. De vader van Jasmine is zo’n dierendokter. En later als Jasmine groot is, wil ze net zo’n goede dierenarts als haar vader worden. Daarom oefent ze nu alvast voor later. In ‘Dieren bij de dokter’ van Maarten Jagermeester – die zelf dierenarts is – beleeft Jasmine drie bijzondere avonturen met drie héél bijzondere dieren.

Als eerste maken we kennis met Bulldozer, een grote zwarte hond die het liefst met iedereen knuffelt. Hij heeft alleen één kleine afwijking: hij is dol op alcohol. En dat levert nogal wilde situaties op. Zo bestormt Bulldozer een terras om glazen bier van andere mensen leeg te drinken en laat hij bij de supermarkt flessen wijn kapot vallen om ze op te likken. Gelukkig kan Jasmine Bulldozer van zijn verslaving afhelpen.

Jasmine gaat vaak met haar vader mee op ziekenbezoek. Zo komen ze bij een boer die een varken én een hond heeft die op het punt staan te bevallen. Omdat alles goed gaat, mag Jasmine van de boer een hondje en een varkentje uitzoeken. De hond, Stereo, en het varken, Oscar, worden goede vrienden. Al snel ontdekt Jasmine dat Oscar een heel bijzonder varken is, want hij kan namelijk heel goed ruiken. Zelfs de politie heeft interesse in hem! Oscar weet een lading drugs op te sporen. ‘Ongelofelijk!, mompelde Pieter. Een superspeurneus!. Oscar is een wondervarken.’ Samen met Stereo gaat Oscar bij de politie werken.

Op een avond wordt de vader van Jasmine gebeld: er zit een ezel klem in de lift van een flat. Jasmine gaat met haar vader mee om de ezel te bevrijden. Omdat zijn baasjes hem eigenlijk niet meer willen, adopteert Jasmine hem. Zwabber is een vrolijke ezel die houdt van muziek. Op één nummer kan hij zelfs een dansje doen. Een ezel die kan dansen, dat heeft zelfs haar vader nog nooit gezien! Dan ontdekt Jasmine dat Zwabber vroeger in het circus heeft gewerkt en besluit Zwabber terug te brengen naar waar hij het liefste is: in de circuspiste.

Je kan goed merken dat ‘Dieren bij de dokter’ geschreven is door een echte dierenarts. De beschrijvingen zijn heel geloofwaardig en soms lijkt het alsof je zelf met Jasmine en haar vader op stap bent. Maarten Jagermeester is dierenarts in België, en dus ook een Belgische schrijver. Sommige woorden en uitdrukkingen in het boek gebruiken we in Nederland niet. Het kan dus wel even duren voordat je aan de schrijfstijl gewend bent. Maar laat je niet afschrikken door het Belgische Nederlands! ‘Dieren bij de dokter’ is namelijk voor iedereen die dol is op dieren een spannend boek.

Jantine.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.