Die peer is voor mij!Anushka Allepuz

Terug naar lijst
 

Die peer is voor mij!

Titel: Die peer is voor mij!
Auteur: Anushka Allepuz
Uitgeverij: Gottmer, 2018
ISBN: 978 90 257 6859 1
Illustraties: Anushka Allepuz

Terug naar lijst

Een sappige peer in een hoge boom

Stel je voor, je loopt door een oerwoud en daar zie je een peer hangen: groot, geel en sappig. Alleen… de peer hangt aan een hoge tak, in een hoge boom. Wat zou jij doen?

De vijf hongerige olifanten in ‘Die peer is voor mij!’ van Anuska Allepuz vragen zich hetzelfde af. Allemaal roepen ze:

‘VOOR MIJ!’

Ieder voor zich bedenken ze een plan om de peer te pakken te krijgen. Olifant Een blaast zo hard als hij kan om de boom – en dus de peer – te laten bewegen. Olifant Twee komt aanzweven met een soort parachute, gemaakt van een groot boomblad. De andere olifanten proberen het met klimmen en heel hard tegen de boom beuken… maar de peer blijft doodstil hangen.

Totdat… de peer ineens in beweging komt, gedragen door vijf kleine muizen. Wie goed heeft opgelet tijdens de mislukte acties van de olifanten, heeft gezien dat de muisjes ondertussen samen een ander plan aan het uitvoeren waren. Met resultaat: samen smullen ze van de sappige peer die de olifanten niet konden pakken. Misschien kunnen de olifanten iets leren van de muizen? Want wat gebeurt er als ze roepen…

‘VOOR ONS!’

Gelukkig voor de olifanten groeien er nog meer peren aan de boom. Dus ze kunnen een nieuwe poging wagen. Hoewel… krijgen ze uiteindelijk echt allemaal een hapje?

Anuska Allepuz schrijft in korte, kordate zinnen. Ze brengt haar verhaal over delen, samenwerken en het verwaarloosbare verschil tussen groot en klein prachtig tot leven met grote krijttekeningen in warme kleuren. Je ziet het oerwoud met grote bomen en bladeren in groen en paars, de olifanten in mooie aardetinten en de muizen die onopvallend zachtgrijs stilletjes tegen de boom opklimmen, maar die daarna toch maar mooi naar beneden komen met die felbegeerde, zongele peer. Heel grappig zijn ook de beteuterde uitdrukkingen van de olifanten na hun mislukte plannen (let vooral op het hoofd van de olifant met de zelfgemaakte parachute). De muizen veroveren daarentegen al snel je hart met hun oprechte blijdschap wanneer ze de peer ontdekken en veroveren – Joepie! – en het is hilarisch om te zien hoe die kleine muisjes onverstoorbaar hun eigen (slimmere) plan trekken.

Dit hartverwarmende, humoristische prentenboek smaakt naar meer!

Eefje.

Leestip: In We hebben een hoed van Jon Klassen vinden twee schildpadden samen een hoed, terwijl ze met z’n tweeën zijn…

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.