Dertig dagen LauraSaskia van der Wiel

Terug naar lijst
 

Dertig dagen Laura

Titel: Dertig dagen Laura
Auteur: Saskia van der Wiel
Uitgeverij: Lannoo, 2005
ISBN: 978 90 856 8191 5
Illustraties:

Terug naar lijst

Vrienden?

Soms lijkt het net alsof de tijd voorbij kruipt. Of gewoon maar wat voortkabbelt, als een rustig beekje. Maar af en toe verandert die beek in een woeste rivier, en lijkt de tijd te vliegen. Dat laatste is wat de verlegen Boris meemaakt, in ‘Dertig dagen Laura’, het nieuwste boek van Saskia van der Wiel. In dit boek over vriendschap lees je hoe hij in een maand meer meemaakt, dan normaal gesproken in een heel jaar.

Het dagelijkse leven van Boris zag er altijd zo’n beetje hetzelfde uit. Hij ging naar school, speelde met zijn lievelingsdieren, de mieren, en met zijn beste vriend Tom, die net zo’n dierenvriend is als hij. Maar als de bijzondere Laura zijn leven binnenstuitert, staat alles op z’n kop.

En dat terwijl het niks had gescheeld, of Boris was Laura nooit tegengekomen. Voor hem hoeft het allemaal niet; dat gedoe in de stad met Koninginnedag. Al die mensen, dat lawaai… Maar toch gaat hij mee met zijn moeder. Daar ziet hij twee meisjes de sterren van de hemel zingen. Zussen, denkt hij, maar het zijn Laura en haar moeder Kim. Kim blijkt een vriendin van Boris’ moeder te zijn, van vroeger. Al snel raakt Boris betoverd door de brutale, stoere Laura. Alles verandert: hij doet dingen die hij eerst nooit zou durven en vindt het nog leuk ook! Pijnlijker is het om te zien hoe de vriendschap tussen Boris en Tom voorbij lijkt. Boris kan er vaak niet van slapen, maar het lukt hem niet om er iets aan te doen.

Schrijfster Saskia van der Wiel schrijft vaak in mooie zinnen. Ze kan heel goed in het dromerige hoofd van Boris kruipen. Zo kun je lezen hoe hij best wel aan Laura moet wennen. Is er nog wel genoeg plaats voor Boris zelf, en voor de dingen waar híj van houdt? Behalve mooi, is ‘Dertig dagen Laura’ ook heel grappig geschreven. Dat komt vooral door Laura, die erg uitbundig is. Ze zit vol komische invallen en ideeën.

Toch is niet alles leuk aan Laura. Ze kan erg bazig zijn en zo over de gevoelens van Boris heen walsen. Maar Laura is niet alleen maar stoer. Wanneer het over haar vader gaat, die niet bij haar woont, reageert ze alsof ze door een wesp gestoken wordt. Boris komt er toevallig achter dat Laura’s geheim daarmee te maken heeft. Waarom zou ze dat niet met hem willen delen? Ze zijn toch vrienden? Een superteam? Boris weet niet precies wat hij van Laura moet denken. Maar hoe denkt Laura zelf eigenlijk over vriendschap?

Juulke.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.