De ZwendelprinsRima Orie

Terug naar lijst
 

De Zwendelprins

Titel: De Zwendelprins
Auteur: Rima Orie
Uitgeverij: Moon, 2019
ISBN: 978 90 488 4693 1
Illustraties: Rima Orie

Terug naar lijst

Goden, demonen en een magisch amulet

Simran is maar een simpele keukenhulp in het paleis van de maharadja, de opperkoning.  Ondanks dat ze het niet slecht heeft, hunkert ze naar verhalen over de buitenwereld.
Op een dag komt een kroonprins van het verre land Fengart naar het paleis, die beweert dat hij de verdwenen zoon van de maharadja en maharani wil terugvinden. Uiteraard in ruil voor oneindig veel goud en juwelen. Simran is vreselijk nieuwsgierig. Ze kent het verhaal van de verdwenen prins maar al te goed. En al is de verdwijning al twintig jaar geleden, ze heeft de hoop dat hij nog in leven is.
De kroonprins van Fengart krijgt een feestelijk onthaal in het paleis, maar later ziet Simran hem en zijn reisgenoten in het holst van de nacht ertussenuit knijpen. Zodra het tot haar doordringt dat dit geen normaal gedrag is voor een edelman, is het al te laat.

Helaas leek de prins haar verandering in houding vrijwel direct op te merken. ‘Vidar,’ zei hij met een stem die alle warmte had verloren. ‘Sla haar neer.’
Ze kon niet eens opkijken voor ze een klap tegen haar hoofd kreeg en alles zwart werd.

Het gezelschap neemt haar mee, met de soldaten van de maharadja op hun hielen. Ze zouden de amulet van Senzalwar hebben gestolen, de amulet dat de maharadja onverslaanbaar maakt. Maar de zogenaamde kroonprins weet van niets. Spreekt hij de waarheid? Wat is er aan de hand? Kan Simran ooit nog terug naar de keukens? En wil ze dat wel?
Dit is het begin van een wervelend avontuur waarbij smaaksensaties, oosterse magie en prille liefde van de bladzijden spatten.

Rima Orie won een schrijfwedstrijd bij uitgeverij Moon en het is wel duidelijk waarom. De schrijfster wekt hindoeïstische mythologie tot leven en neemt je mee op reis door een soort magische, Indiase wereld terwijl ze al je zintuigen prikkelt. Je doorkruist woestijngebied, niemandsland en zweterige markten met etenswaar waar je van gaat watertanden. Proef lekkernijen als het mierzoete gulabjamun en laddu. Ontmoet Dhirna, het slangachtige riviermonster dat de grenzen van de hoofdstad beschermt tegen iedereen die kwaad in de zin heeft. En laat je intrigeren door eeuwenoude asura’s; demonen.
Op de schutbladeren vind je een landkaart van de koninkrijken waar het verhaal zich afspeelt. De Indiase termen in het boek, cursief gedrukt, versterken de oriëntaalse sfeer. Achterin staat een handige begrippenlijst. 

Het omslag van De Zwendelprins’ is veelbelovend en komt zijn belofte na. Een keukenhulp die voor het eerst buiten het paleis en de landsgrenzen komt, is natuurlijk een hoofdpersoon die continu verrast wordt. En als lezer verwonder je je heerlijk met haar mee.
Als je het boek dichtslaat, heb je het gevoel dat je thuiskomt van een verre reis.

Kelly.

Leestip: Heb je zin in nog zo’n wonderlijke wereld vol spanning en romantiek? Lees dan Schim en Schaduw van Leigh Bardugo.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.