De zoektocht van GwynJenny Nimmo

Terug naar lijst
 

De zoektocht van Gwyn

Titel: De zoektocht van Gwyn
Auteur: Jenny Nimmo
Uitgeverij: Facet, 2007
ISBN: 978 90 501 6507 5
Illustraties:

Terug naar lijst

Gwydion Gwyn de tovenaar

‘Het is tijd om te zien of jij een tovenaar bent, Gwydion Gwyn!’ ‘Het is tijd om terug te denken aan je voorouders: Math, de Heer van Gwynedd, Gwydion en Gilfaethwy!’ ‘Wie?’ ‘De tovenaars, jongen! Ze hebben hier gewoond, in deze bergen, misschien wel duizend jaar geleden, en ze konden wát ze maar wilden: mensen veranderen in adelaars, soldaten in stof. Ze konden dromen laten uitkomen, en misschien kun jij dat ook wel!’ Je staat toch een beetje vreemd te kijken, als je oma dit op je negende verjaardag tegen je zegt. Het overkomt Gwyn in het spannende boek ‘De zoektocht van Gwyn’ van de Engelse schrijfster Jenny Nimmo.

Gwyns avontuur begint wanneer hij op zijn verjaardag van zijn oma vijf vreemde cadeautjes krijgt. Een stukje zeewier, een gele sjaal, een blikken fluitje, een metalen broche en een kapot paardje. ‘Geef ze aan de wind, Gwydion Gwyn, een voor een, dan zul je wel zien,’ zegt zijn oma. Gwyn heeft geen idee waar de gekke spullen vandaan komen en wat ze te betekenen hebben, alleen de gele sjaal herkent hij. De sjaal is van zijn zus Bethan geweest. Maar Bethan is weg. Vier jaar geleden is ze verdwenen, spoorloos. Zouden de cadeautjes Gwyn kunnen helpen zijn zus terug te vinden?

Gwyn komt er al snel achter dat zijn oma niets verzonnen heeft: ‘Gwyn hield zich vast aan de rots, stak zijn hand omhoog in de wind en opende zijn vingers. De broche werd zo vlug weggegrist dat hij absoluut niet kon zien wat ermee gebeurde. Hij trok zijn hand weer terug en wachtte op een antwoord van de wind.’ Als Gwyn thuiskomt, ontdekt hij een zilveren spinnetje op zijn schouder. Het spinnetje is geen gewoon beestje, het geeft licht en spint bijzondere webben: ‘En toch was het geen spinnenweb. Er was daar iemand. Iemand zat waar het web had moeten zijn. Een meisje met lang bleek haar en glimlachende ogen: Bethan.’
‘De zoektocht van Gwyn’ wordt helemaal spannend als Gwyn een nieuw meisje in zijn klas krijgt, Eirlys. Ze lijkt op iemand…

Jenny Nimmo won met haar boek ‘De zoektocht van Gwyn’ verschillende prijzen, waaronder de Smarties Book Prize, een belangrijke boekenprijs in Engeland. Ze schreef het boek al in 1986, maar het is pas in 2007 in het Nederlands vertaald.
Gelukkig maar dat dat gebeurd is, want 'De zoektocht van Gwyn' is een betoverend fantasieverhaal, vol magische krachten en spannende avonturen. En als je daarvan houdt heb je geluk: ‘De zoektocht van Gwyn’ is het eerste deel van een trilogie. Het tweede deel is er ook al: 'De maan van Emlyn'.

Mieke.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.