De wraak van de meesterdiefThijs Goverde

Terug naar lijst
 

De wraak van de meesterdief

Titel: De wraak van de meesterdief
Auteur: Thijs Goverde
Uitgeverij: Holland, 2006
ISBN: 978 90 251 1003 1
Illustraties:

Terug naar lijst

De wraak van de meesterdief’ van Thijs Goverde is het eerste boek over Falco, de pinkloze avonturier uit het land Duim die bijna alles kan. Falco wordt gestolen door een kinderdief en komt terecht bij een dievenbende. Daar raakt hij bevriend met een andere gestolen jongen, Ekster, de zoon van een rijke baron. Maar als de soldaten langskomen om de zoon van de baron te bevrijden, doet Falco alsof hij Ekster is en zo verraadt hij zijn beste vriend. Dat levert hem behoorlijk wat op. Als zoon van de baron mag hij alles doen wat hij wil. Hij leert lezen en wordt geleerde. Hij leert vechten, jagen en verdient bakken met geld als modeontwerper. En al die tijd zit Ekster nog bij de dievenbende. Je snapt dat Ekster nog een appeltje te schillen heeft met Falco. En dat doet hij dan ook: Ekster neemt wraak. Hij steelt Falco’s tuinen, bedienden en zijn paleis. Falco heeft niets meer.

En hier gaat deel twee, ‘De jacht op de meesterdief’ verder. De doortrapte Falco wordt bedelaar, maar wel de beste bedelaar van de stad. Iedereen geeft hem geld omdat hij het zo charmant vraagt. Helaas moet hij bijna alles aan de koning der bedelaars afstaan. Vreselijk vindt Falco dit. Hij wil weer een rijke baron worden en hij wil wraak nemen op Ekster. Op een dag ontsnapt hij aan de koning van de bedelaars met het bedelmeisje Merula en wordt politieman. Hij verdient veel geld door met boeven samen te werken. Een herberg met bier blussen of leren goochelen, Falco kan alles goed en hij verdient er ook veel geld mee. Als hij in het oerwoud ook nog op gouden bergen stuit, heeft hij zoveel geld dat hij weer baron kan worden. Hij is zelfs rijker dan de vorige keer. Alleen Ekster heeft hij niet te pakken gekregen. En dat is jammer, want aan het einde van het boek neemt Ekster weer op een verschrikkelijke manier wraak.
Hoe? Dat moet je maar lezen.

Ik zit inmiddels al te wachten op deel drie. Wie gaat er winnen? Ekster of Falco? Thijs Goverde zal er in ieder geval weer een spannend boek van maken, met gevaarlijke ijsberen of vreselijke dieven. Een fijn boek waar de slimme hoofdpersoon lekker zijn eigen gang gaat. En waarschijnlijk zal het ook weer om te lachen zijn, want ik moest om deel een en twee al erg lachen. Vooral om de kleine onvoorspelbare stukjes tussendoor.

De boeken zijn geschreven voor kinderen van een jaar of acht, negen, maar ik ben al 35 en ik vond het ook leuk!

Tanneke Wigersma. 

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.