De Verschrikkelijke Drieling: Op de vlucht voor Rosbief PeperRom Molemaker

Terug naar lijst
 

De Verschrikkelijke Drieling: Op de vlucht voor Rosbief Peper

Titel: De Verschrikkelijke Drieling: Op de vlucht voor Rosbief Peper
Auteur: Rom Molemaker
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf, 2007
ISBN: 978 90 269 1799 8
Illustraties: Georgien Overwater

Terug naar lijst

Een verwende prins, een gespierde lijfwacht en een roddelfotograaf

Het zal je maar gebeuren, dat je zomaar op straat met de verloofde van de prins staat te praten en dat je het niet eens in de gaten hebt. Dat overkomt Neeltje en Bup als ze over het marktplein van hun dorp lopen. ‘s Avonds hoort Neeltje bij Shownieuws dat de verloofde van prins Frederik verdwenen is. Op een foto herkent ze de vrouw van die middag. Neeltje legt al snel de link. Ze bedenkt zich geen seconde en roept haar vriendenclub voor de volgende dag bijeen.

Neeltje, Spriet en Bup – twee meisjes en een jongen – zitten in groep zes en vormen samen De Verschrikkelijke Drieling. Nu de drie vermoeden dat de onbekende vrouw van het marktplein Maria Lievenbach is, de verloofde van de prins, willen ze haar nogmaals ontmoeten en helpen.

‘'Ze heeft echt gevraagd om niks te zeggen.’ Neeltje schudt haar hoofd. ‘We moeten gewoon alles goed in de gaten houden. Het zou best kunnen dat ze nog steeds in de buurt is. Wat jij, Bup?’ ‘Halte Margrietstraat,’ zegt Bup. ‘Wat?’ ‘Staat op dat bordje.’ Bup wijst naar de bushalte, een eindje verderop. ‘Dat kon ik nooit lezen, en nu wel.’ ‘Gefeliciteerd. Luister je nou even?’ Ze gaan met z’n drieën op een bankje zitten. Mensen die langslopen kijken naar hen, glimlachend soms. Ze weten wel wie dat zijn: dat is De Verschrikkelijke Drieling, bijna altijd samen, en op zoek naar avontuur.'

Het lukt. De Verschrikkelijke Drieling ontmoet Maria een tweede keer. Maria wil niet meer met de verwende prins trouwen en is op de vlucht. De kinderen regelen een schuilplaats voor haar. Het lijkt allemaal prima te verlopen totdat de gespierde lijfwacht van prins Frederik in zijn zwarte auto een kijkje komt nemen in het dorp. Lijfwacht Rosbief Peper krijgt het drietal in de gaten en volgt hen. Dan is er ook nog een fotograaf van een roddelblad. Hij denkt dat hij een sappig verhaal op het spoor is. Ook hij blijft het drietal achtervolgen. Zou het De Verschrikkelijke Drieling lukken om Maria Lievenbach verborgen te houden?

‘Op de vlucht voor Rosbief Peper’ is het tweede deel in de serie ‘De Verschrikkelijke Drieling’ van auteur Rom Molemaker. Het eerste deel heet ‘Weg met Plakhaar’. Veel boeken van Rom Molemaker gaan over pesten, vriendschap, maar ook over verliefdheid. Zijn verhalen zijn heel herkenbaar: de kinderen uit zijn boeken zou je zo op straat tegen kunnen komen, hun gesprekken zou je kunnen afluisteren en hun belevenissen zou je zelf mee kunnen maken.

‘Op de vlucht voor Rosbief Peper’ is misschien minder waar gebeurd, maar wel een spannend verhaal vol humor. De stripachtige pentekeningen van Georgien Overwater zijn erg grappig en maken het verhaal nog leuker.

Inger.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.