De verdwenen prinsJennifer A. Nielsen

Terug naar lijst
 

De verdwenen prins

Titel: De verdwenen prins
Auteur: Jennifer A. Nielsen
Uitgeverij: Lannoo, 2013
ISBN: 978 94 014 1212 4
Illustraties:

Terug naar lijst

Geheimen, verraad en achterdocht

Een bloedstollend spannend boek is het eerste deel uit de reeks ‘De kronieken van de kroon’. Alle ingrediënten die een spannend verhaal hoort te hebben, zitten erin: geheimen, verraad, achterdocht en de vraag wie te vertrouwen is.

‘De verdwenen prins’ gaat over Sage, een weesjongen die uit het weeshuis wordt geplukt om mee te gaan op een missie. Samen met drie andere jongens wordt hij voorbereid op de troon. De koninklijke familie is namelijk vermist en regent Connor heeft de taak op zich genomen om een goede troonopvolger te vinden. De weesjongens nemen het tegen elkaar op en leren lezen, zwaard vechten, paardrijden, krijgen les in alles rondom het koningshuis en leren zich te gedragen als een prins. Dat gaat de anderen beter af dan Sage, vanuit wiens perspectief het boek geschreven is.

Ik klom langs de regenpijp omlaag om vaste grond onder mijn voeten te krijgen- altijd een fijn gevoel- en ging op pad om het terrein te verkennen. (…)Opnieuw zeurde een stemmetje dat ik er misschien gewoon vandoor moest gaan. Maar ik wist dat ik het niet durfde. Die zekerheid bevestigde het ergste vermoeden over mezelf, namelijk dat ik diep vanbinnen een lafaard was.

Sage probeert te vluchten, maar durft niet weg. Toch kan hij zich ook niet bij zijn lot neerleggen. Dat is niets voor deze vrijgevochten weesjongen. Doordat Sage zich verzet tegen de regenten, niet zomaar meewerkt en alles op zijn eigen manier wil doen, wordt het boek interessant. Sage is namelijk de enige jongen die uit het raam klimt, geheime gangen ontdekt, kattenkwaad uithaalt en die de sfeer bepaalt. Hij zorgt ervoor dat de spanning blijft bestaan.

Doordat het verhaal vanuit zijn perspectief geschreven is, denk je als lezer alles te begrijpen. En net op het moment dat het boek voorspelbaar lijkt te worden, draait alles om. Niets is meer hoe je dacht dat het was. Jennifer A. Nielsen heeft hierover goed nagedacht en het boek slim in elkaar geknutseld. Ze verraadt niet te veel, zodat het spannend blijft, maar wel voldoende om het verhaal te begrijpen. Ze schrijft op een prettige manier, die snel leest en door de gebeurtenissen leef je echt mee met de personages. Je begrijpt hoe ze zich voelen en waardoor ze zich gedragen zoals ze zich gedragen. Ondanks dat alles zich in een fantasiewereld af speelt, lijkt het net echt. De kaart aan het begin van het boek en de buitenkant dragen daar mooi aan bij.

En weet je wat het fijnst is aan het boek? Er verschijnen hierna nog twee delen!

Als je dit boek leuk vind, wil je vast de volgende twee delen ook lezen. ‘Koning op de vlucht’ is inmiddels ook verschenen in het Nederlands. Het boek wordt aangeraden voor fans van ‘De Grijze Jager’ dus kijk zeker ook eens naar die boeken, als je dat nog niet had gedaan.

Julie.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.