De verborgen buitManon Spierenburg

Terug naar lijst
 

De verborgen buit

Titel: De verborgen buit
Auteur: Manon Spierenburg
Uitgeverij: Pimento, 2008
ISBN: 978 90 499 2271 9
Illustraties: Elly Hees

Terug naar lijst

Op avontuur met de Vier van Westwijk

Zou jij ook zo graag in een mooi huis aan het strand willen wonen? En heb je altijd al eens in een spannende soap willen spelen? Maar woon je nog steeds in een saaie stad waar niks te beleven is? Lees dan de boeken uit de serie De Vier van Westwijk. Want dan is het net of je zelf de spannende avonturen van Chris, Jack, Tessa en Koesja beleeft.

Chris (12 jaar, type avontuurlijk en tegendraads) woont samen met haar ouders (type erg overdreven en niet echt aardig) in het kustplaatsje Westwijk. Chris trekt er graag alleen op uit met haar hond Koesja (type wild uitziende, maar betrouwbare herdershond). Dan ontmoet ze haar nieuwe buren: Jack (13 jaar, type mooie jongen) en zijn zusje Tessa (11 jaar, type voorbeeldig en populair). Er gebeuren rare dingen in Westwijk en samen met Jack, Tessa en natuurlijk Koesja gaat Chris op onderzoek uit.

In 'De verborgen buit' ontmoeten De Vier van Westwijk een meisje dat in een afvalkamp in de duinen zit. Al snel komen Chris, Jack, Tessa en Koesja erachter dat er iets niet pluis is in dat kamp. Ze ontdekken dat de leider, Nasar, iets te verbergen heeft. En wanneer ze zijn geheim proberen te onthullen doet Nasar er alles, maar dan ook alles aan om hen tegen te houden.

In het tweede deel van de serie, 'De verdwijning van Bo Monti', is de zomer losgebarsten en loopt heel Westwijk uit voor een concert van Bo Monti. Ook Chris, Jack en Tessa zijn fan van deze popster en staan te juichen wanneer hij wordt aangekondigd. Maar er gebeurt niets… Bo Monti is verdwenen! De dagen erna staat heel Westwijk op zijn kop. Iedereen probeert uit te zoeken waar Bo Monti gebleven is. Natuurlijk gaan ook De Vier van Westwijk op onderzoek uit en stuiten ze op aanwijzingen die anderen over het hoofd zien.

Manon Spierenburg beschrijft de avonturen van De Vier van Westwijk als een spannende soap. Ze heeft een vlotte stijl en gebruikt veel humor. Soms kijkt ze met de ogen van Chris, dan weer vanuit Jack of Tessa. Soms schrijft ze zelfs wat Koesja denkt (erg grappig!). Spierenburg schrijft niet alleen over de spannende gebeurtenissen, maar ook over de vriendschap die ontstaat tussen Chris, Jack en Tessa. En net als in een echte soap lijkt er natuurlijk ook nog een liefde op te bloeien…

Op de website van De Vier van Westwijk (www.de4vanwestwijk.nl) vind je meer informatie over de avontuurlijke vrienden. Hier kun je meteen kijken of er al een nieuw deel van deze serie uit is. Want ook dat is net als bij een echte soap: deze boeken werken verslavend!

Karlijn.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.