De tranen van de moordenaarAnne-Laure Bondoux

Terug naar lijst
 

De tranen van de moordenaar

Titel: De tranen van de moordenaar
Auteur: Anne-Laure Bondoux
Uitgeverij: Gottmer, 2005
ISBN: 978 90 257 3991 1
Illustraties:

Terug naar lijst

Een moordenaar als je beste vriend

“Terwijl de eerste druppels te pletter vielen in het stof en op de tong van Paolo, trok Angel Allegria zijn mes en zette het in de keel van de man, en toen in die van de vrouw. Op tafel mengde de wijn zich met het bloed en maakte de diepe nerven van het hout voor altijd rood.” Het is misschien moeilijk voor te stellen hoe de moordenaar van je ouders je beste vriend kan worden, maar in ‘De tranen van de moordenaar’ sluiten de jonge Paolo en de misdadiger Angel een heel bijzondere vriendschap.

Op een dag komt Angel bij het huisje van Paolo en zijn ouders en vermoordt ze zomaar, omdat hij op de vlucht is voor de politie en onderdak nodig heeft. Angel weet zelf niet zo goed waarom hij de jongen niet ook vermoordt. Het verhaal dat schrijfster Anne-Laure Bondoux vertelt is bijzonder en ontroerend. Voor de harde moordenaar wordt de liefde, die hij voelt voor Paolo, langzaamaan het allerbelangrijkste in zijn leven.

Paolo groeit op in een klein huisje ‘aan het einde van de wereld’ in Chili. Er zijn weinig mensen en het is heel moeilijk om er te overleven door het gure weer en de ruige omgeving. Angel en Paolo zijn op elkaar aangewezen. Angel is op de vlucht en Paolo heeft niemand anders meer om voor hem te zorgen. Angel verandert in een soort vader voor hem en dat vinden ze allebei wel een heel prettig gevoel. De beslissing om Paolo niet tegelijk met zijn ouders te vermoorden, zorgt voor een grote verandering in hun leven. Dan komt er plotseling een andere man bij hen wonen: Luis. Hij komt uit een stad en heeft heel andere manieren dan Angel; hij probeert Paolo zelfs te leren lezen en schrijven. De twee volwassen mannen proberen allebei op hun eigen manier de liefde van Paolo te winnen. Het getouwtrek om de jongen leidt de drie uiteindelijk naar de bewoonde wereld, de stad. Paolo is hier nog nooit geweest en Angel merkt dat hij niet zo goed voor Paolo kan zorgen als hij wel zou willen…

Anne-Laure Bondoux schreef met ‘De tranen van de moordenaar’ een heel aangrijpend en ook spannend verhaal, dat heel goed in elkaar zit. Het is soms een beetje lastig te volgen en er staan wel wat moeilijke woorden en zinnen in, maar het verhaal is zo boeiend dat het niet zo vervelend is. Het verhaal zit knap in elkaar; veel verhaallijntjes knoopt Bondoux aan het eind weer aan elkaar. Hierdoor worden wat onduidelijke gebeurtenissen opeens duidelijk. ‘De tranen van de moordenaar’ is geen verhaal om te lachen, maar indrukwekkend en meeslepend en daardoor zeker de moeite waard om te lezen!

Iris.

 

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.