De strijd om Tanja's BHAlex Haas

Terug naar lijst
 

De strijd om Tanja's BH

Titel: De strijd om Tanja's BH
Auteur: Alex Haas
Uitgeverij: Clavis, 2014
ISBN: 978 90 448 226 56
Illustraties:

Terug naar lijst

Spuit elf op zijn veertienst!

Ik ben Ben en ik ben veertien jaar. Ik vind mezelf wel een bijzondere jongen en daar past  een bijzondere recensie bij. Normaal gesproken worden recensies nooit in de ik-vorm geschreven, maar dit boek gaat over mij… Dus hoe kan ik anders schrijven dan in de ik-vorm! En bovendien ben ik nu helemaal in “looovve”! Reden te meer om mezelf eens goed in de picture te zetten.

Het boek begint met wiskundeles. Over volumes en berekeningen. Maar ik kan alleen maar denken aan de maten van… dat ene lichaamsdeel. ‘Dat bovendien behoorlijk lang en breed was.’ En dan is er ook nog de lerares Nederlands, ‘de Schone’ noem ik haar. We moeten in haar les liefdesgedichten schrijven. Daar heb ik geen moeite mee. Ik ben verliefd op Tanja en ja, ook een klein beetje op ‘de Schone’. Maar daar eindigt dit boek niet mee hoor. Ik heb tijdens het schrijven van de vele hoofdstukken niet stilgezeten. Ik ging eerst nog met mijn ouders op vakantie naar Denemarken. Dat zag ik helemaal niet zitten, maar ja, mijn ouders zijn de baas. En wie paste er ondertussen op Tanja? Dat deed Felix, toen nog mijn beste vriend. We hadden afgesproken om elkaar via de mail op de hoogte te houden. Maar alles liep anders… Ondertussen lag mijn liefdesleven in Denemarken ook niet stil. Ik kwam daar Viola tegen. En net toen ik de stoute schoenen aan wilde trekken, zag ik haar met een andere jongen. Zijn arm om haar heengeslagen. Hoe vind je die?! Maar ik liet het er niet bij zitten en stapte op de man af, letterlijk en figuurlijk. En toen… toen beging ik de allergrootste blunder allertijden. Wat dat was? Dat is wel zo gênant… dat kan je maar beter zelf lezen, het staat op bladzijde 106.

'De strijd om Tanja’s BH' is een humoristisch boek en het verhaal is veel diepgaander dan de titel doet vermoeden. Het is geschreven door een vrouw, maar ze weet heel goed te verwoorden wat een jongen van veertien bezighoudt. Dat vertelt Alex Haas, de schrijfster van dit boek, heel levendig en uitgebreid en zonder gêne. Dus als je het schaamrood naar je kaken voelt stijgen tijdens het lezen van dit boek… Niks om je voor te schamen, het went wel.

O ja, wacht, nog een laatste opmerking van mij! Het boek heet dan wel 'De strijd om Tanja’s BH', maar achter haar bh ben ik het hele boek niet aangegaan, en ik heb er ook geen strijd om gevoerd. Ik ben een jongen, dus wat moet ik met een bh…? Ik kan er niets mee, zelfs niet als die bh van Tanja is…

Daar gaat dit boek dus niet over. Waarover dan wel? Haar onderbroek, zul je misschien wel denken…? Maar nee. En ook niet over haar sokken. Lees het maar tijdens een verkleedfeestje!

Paula.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.