De ster van het hotelJacqueline Wilson

Terug naar lijst
 

De ster van het hotel

Titel: De ster van het hotel
Auteur: Jacqueline Wilson
Uitgeverij: De Fontein – Davidsfonds, 2009
ISBN: 978 90 261 2669 7
Illustraties: Juliette de Wit

Terug naar lijst

Hoe overleef ik in een hotel?

'Weet je hoe iedereen me noemt? HOTELKIND. […] Alsof ik de hele dag met sleutels loop te rammelen en er een lichtreclame op mijn lichaam zit. De H op mijn hoofd, de O op mijn mond, de T op mijn telefoonbotje, de E op mijn been en de L op mijn laars. Grappig, hè? Er is alleen niks van waar!'

In een hotel wonen saai? Nee hoor, voor de hoofdpersoon van ‘De ster van het hotel’ niet. Schrijfster Jacqueline Wilson laat zien hoe je als meisje prima kunt overleven in een rampzalig hotel.

De hoofdpersoon van ‘De ster van het hotel’ is Elsa. Een goede grappenmaakster, tenminste dat vindt ze zelf. Ze droomt ervan op een dag beroemd te worden als cabaretière.

Elsa is gewend nooit lang op een plek te wonen. Als haar stiefvader, ‘Epper de Mepper’ weer eens zonder werk komt te zitten en ze uit hun huis gezet worden, belanden ze in Pension de Prins. Daar woont ze samen met haar moeder, stiefvader, halfzus en halfbroertje in één hotelkamer. Dat lijkt heel leuk, maar het hotel is een regelrechte bouwval. Hun kamer is zo klein dat ze er niet eens kunnen spelen en de muren zijn zo dun dat ze letterlijk kunnen verstaan wat de buren zeggen.

Elsa’s moeder en stiefvader doen niets anders dan klagen, maar Elsa probeert er het beste van te maken. Hoe groot het probleem ook is, ze maakt er iets komisch van met haar grappen. Voor elke situatie heeft ze een grap. En één ding is zeker: Elsa maakt je hoe dan ook aan het lachen!

Wanneer er op een dag een cameraploeg voor het hotel staat, lijkt Elsa’s droom uit te komen. Met een grote glimlach en een hele rits grappen op het puntje van haar tong, stapt Elsa op de televisieploeg af. Maar de tv-mensen zijn helemaal niet geïnteresseerd in Elsa’s talent. Ze hebben gehoord dat het hotel vreselijk is en ze willen alleen maar zielige verhalen horen over Pension de Prins.

Als de eigenaar van het hotel doorheeft wat er gebeurt, wordt hij woedend. Hij dreigt Elsa en haar familie uit het hotel te zetten. En waar moeten ze dan heen?

Jacqueline Wilson slaagt erin een triest verhaal om te zetten in een komisch avontuur. Hoofdpersoon Elsa neemt je mee in een dolle rit door haar chaotische leven. Ga mee met Elsa en ontdek hoe je met een beetje wilskracht en een flinke dosis humor elke ramp kunt bestrijden! En zeg nou zelf: wie wil er nu geen ster zijn?

Mirjam.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.