De stemmenslurperLisa Boersen

Terug naar lijst
 

De stemmenslurper

Titel: De stemmenslurper
Auteur: Lisa Boersen
Uitgeverij: Gottmer, 2014
ISBN: 978 90 257 5606 2
Illustraties: Lars Deltrap

Terug naar lijst

Een geheimzinnig rietje

Toveren dat wil iedereen wel. Misschien ken jij een paar trucjes waarmee je mensen voor de gek kunt houden.

Mika en haar gezin krijgen een brief van hun oude tante die in de jungle woont. In de brief zit een rietje waarmee je de stem van iemand kunt opzuigen en kunt uitblazen. Tante To denkt dat het in Nederland veiliger is voor het rietje. Ze vraagt de familie om erop te passen. Maar daarbij geeft ze een waarschuwing. Je mag het rietje absoluut niet gebruiken, en als het kapot gaat, wacht er een eenzame en lange reis…

De familie blijft met veel vragen achter en leggen het rietje hoog op de kast. Maar nieuwsgierig als Mika en haar buurjongen Danny zijn, willen ze graag weten of het rietje wel echt werkt. Het zusje van Danny is de klos. Haar stem wordt opgezogen. Daarna blaft ze als een hond. Ook Mika’s moeder is benieuwd of het rietje doet wat tante To heeft gezegd. Tijdens een spannende vergadering op haar werk zuigt ze zomaar de stem van haar baas op! Opeens heeft de man de stem van het zusje van Danny. Door de nieuwsgierigheid van de familieleden zorgt het rietje voor veel problemen.

Moeder, Mika en Danny besluiten op reis te gaan naar de jungle om tante To te vragen hoe ze het probleem op moeten lossen. Het is een avontuurlijke zoektocht in het verre buitenland. Uiteindelijk vinden ze de vreemde tante die een sprekende hond blijkt te hebben. Dan komen ze erachter dat een enge man hen achtervolgd. Gevaar ligt op de loer….

'De stemmenslurper' is een vlot verhaal met spannende avonturen. Lisa Boersen heeft vrolijke personages bedacht en de sfeer van het boek is ontspannen. Het is leuk dat het verhaal zich niet alleen in Nederland afspeelt maar ook in Zuid-Amerika. De taalproblemen die hierbij komen kijken maken het lezen extra interessant. Zo komen er bijvoorbeeld Engelse en Spaanse woorden in het boek voor. Toch zorgt dat niet voor problemen en kun je het verhaal gewoon goed volgen. Door de goede beschrijvingen van het vreemde buitenland, heb je het gevoel dat je er echt bij bent. Het boek bevat best veel namen, dat maakt het boek misschien wat ingewikkeld. Toch zal je merken dat je het verhaal goed kan volgen.

Het boek bevat ook illustraties. Lars Deltrap heeft ze geen kleur gegeven, maar dat maakt niet uit. Met vlugge lijnen weet hij goed een indruk te geven van de verschillende situaties en de komische personages. Het boek is echt een aanrader als je van spannende avonturen houdt en goed wil nadenken over wat de oplossing voor het stemmenprobleem zou kunnen zijn.

Ingrid vd H.

Vond je dit boek leuk? Lees dan ook: ‘Het geheim van de blauwe steen’ van Reina Bakker.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.