In de soepGert Mathieu

Terug naar lijst
 

In de soep

Titel: In de soep
Auteur: Gert Mathieu
Uitgeverij: Parcbooks, 2005
ISBN: 978 90 808 9756 4
Illustraties: Lucy Elliott

Terug naar lijst

Avonturen van een ziek jongetje en een krokodil

‘In de soep’ van Gert Mathieu gaat over Simon, die voor een lange tijd in het ziekenhuis moet blijven en dat is natuurlijk erg saai. De dokters weten niet goed waar hij zo ziek van is en doen allemaal onderzoeken. Sommige zijn een beetje vervelend. Gelukkig heeft hij Odil bij zich. Dat is zijn lievelingsknuffel en met hem maakt Simon allemaal avonturen mee.

Simons bord ligt nog vol met lekkere spaghetti, maar hij heeft geen honger meer. Hij is te zenuwachtig. De dokters willen hem die middag in een scanner doen om hem beter te kunnen maken. Odil is niet zenuwachtig en hij heeft honger voor twee! Simon en Odil raken elkaar kwijt, omdat Odil per ongeluk door de zuster mee wordt genomen. Nu moet Simon helemaal alleen onder de scanner. De dokters en de zusters leggen hem alles goed uit. Gelukkig is Simon ook zonder Odil een heel flinke jongen en is hij erg rustig. Tijdens het scannen gebeurt er wel iets heel geks: Simon komt in een onderzeeboot terecht en beleeft een heel spannend avontuur! En ook de hongerige Odil gaat op een vreemde reis door het ziekenhuis: dwars door spaghetti en erwtensoep belandt hij in de afwasmachine van het ziekenhuis. Maar dan komt hij uiteindelijk ook in een onderwaterwereld terecht. De stoere krokodil vindt het toch wel een beetje eng zo zonder zijn grote vriend Simon op avontuur…

‘In de soep’ is het tweede boekje van de serie ‘Simon en Odil’. Deze serie is speciaal geschreven voor kinderen vanaf acht jaar, die lang in het ziekenhuis moeten liggen. De opbrengsten van deze serie gaan naar een project om deze zieke kinderen te helpen. Doordat Simon zoveel meemaakt wat niet direct met het ziekenhuis te maken heeft, is het verhaal ook leuk om te lezen voor kinderen die niet ziek zijn.

Het verhaal is heel spannend en grappig. Ook al zit ‘In de soep’ heel knap in elkaar, voor jonge kinderen is het heel goed te volgen. Het boekje staat vol met vrolijke tekeningen van Lucy Elliott. De plaatjes staan soms kris kras door de tekst heen. De tekeningen passen erg goed bij het verhaal. Ze zorgen ervoor dat je lekker verder kan fantaseren over Simons avontuur.

En heb je nog geen genoeg gekregen van Simon en Odil, bezoek dan de website, waar je nog veel meer kunt lezen over de helden uit het ziekenhuis. Deze site is erg uitgebreid, er staan kleurrijke tekeningen en veel verschillende spelletjes op, je kunt er lezen en schrijven en zelfs chatten met Simon en Odil zelf!

Iris.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.