De schat in het heelalStephen Hawking

Terug naar lijst
 

De schat in het heelal

Titel: De schat in het heelal
Auteur: Stephen Hawking
Uitgeverij: Pimento, 2009
ISBN: 978 90 499 2363 1
Illustraties: Elly Hees

Terug naar lijst

Marsmannetjes, ufo´s en een gevaarlijke vijand

Het vervolg op ‘De geheime sleutel naar het heelal' is er! De avonturen van Annie en George gaan door in het nieuwe boek ‘De schat in het heelal' van de schrijvers Lucy en Stephen Hawking. In het eerste boek leerde George zijn buurmeisje Annie en haar vader Erik kennen. Erik is wetenschapper en doet onderzoek naar het leven in de ruimte. Met hulp van de superslimme computer Kosmos maakten Annie en George een bijzondere reis door het heelal. In dit boek stuurt Erik de robot Homer naar planeet Mars. Maar de robot doet raar: hij stuurt vreemde boodschappen terug naar aarde. Annie en George denken dat er een buitenaards wezen achter zit en gaan op onderzoek uit.

Ze volgen een spoor van vreemde tekens en komen zo, gehesen in ruimtepakken, terecht op Mars, op Titan (de grootste maan van de planeet Saturnus) en op de ster Alpha Centauri. Ten slotte landen ze op een kleine planeet in het sterrenstelsel 55 Cancri. Daar komen ze oog in oog te staan met Eriks grootste vijand: dr. Kuiper. Hij denkt dat op deze planeet leven mogelijk is en komt met gevaarlijke dreigementen:

‘Ik heb de nieuwe planeet aarde gevonden. Hij is van mij en ik bepaal wie hier mag komen en wie niet. En als de aarde eenmaal boem! zegt, dan heers ik over het menselijk ras.'

‘De schat in het heelal' is spannend en zo geschreven dat je steeds meer wilt weten over de ruimte en de plekken in het heelal die Annie en George bezoeken. Tijdens het lezen ga je je ook dingen afvragen: hoe kan het bijvoorbeeld dat er alleen op aarde leven is, bestaan er misschien echt marsmannetjes, hoe zit het als je ruimtevaarder wilt worden later en hoe werkt een raketlancering? Dat jij je dat als lezer misschien afvraagt, daar hebben de schrijvers aan gedacht! Ze hebben namelijk ook heel veel korte verhalen over ruimteweetjes in het boek geschreven, samen met echte professors van de universiteit. Zo lees je niet alleen een leuk verhaal, maar leer je ook heel veel over het heelal!

En alsof dat nog niet genoeg is, staan er indrukwekkende kleurenfoto's, gemaakt door de NASA, in het boek. De NASA is dé Amerikaanse ruimtevaartorganisatie die veel onderzoek doet in de ruimte. Droom jij over ufo's, wil je ruimtevaarder worden en teken je de hele dag planeten? Dan is dit boek voor jou een feestje! Ook al is het een vervolg op ‘De geheime sleutel naar het heelal', je kunt alles toch begrijpen als je dat boek niet hebt gelezen. Vijf, vier, drie, twee, één: tijd voor lancering naar de wereld van Annie en George!

Linda.


 

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.