De rol van je dromenJoke Reijnders

Terug naar lijst
 

De rol van je dromen

Titel: De rol van je dromen
Auteur: Joke Reijnders
Uitgeverij: Leopold, 2011
ISBN: 978 90 258 5937 4
Illustraties: Jeska Verstegen

Terug naar lijst

Marie ademt musical

Ben jij zo’n meisje dat helemaal gek is op dansen, toneelspelen en zingen? Kun je nooit stilzitten als er muziek te horen is? En deel je het liefst alles met je beste vriendin(nen)? Dan is ‘De rol van je dromen’ een boek dat je zeker niet mag missen!

Marie heeft dansen met de paplepel ingegoten gekregen. Haar Franse moeder geeft les in klassiek ballet en de dansschool is een tweede thuis voor haar. Maar sinds kort heeft Marie er nog een grote passie bij: musical. Na de zomervakantie begint ze met musicallessen. Tijdens deze lessen heeft Marie het ontzettend naar haar zin en al snel sluit ze vriendschap met Fiep.
Maar dan komt er een nieuw meisje in de klas en dat verandert alles. Vanaf de eerste dag heeft Luna Marie uitgekozen als slachtoffer en doet ze niets liever dan Marie het leven zuur maken. Ze zorgt er zelfs voor dat Marie bijna van de musicallessen wordt gestuurd. Gelukkig heeft Marie haar beste vriendinnen Silvi en Tess nog. En Fiep natuurlijk! Vol enthousiasme stort Marie zich weer op de musicallessen. Ze wil dolgraag de hoofdrol krijgen in de eindmusical. Maar dat betekent ook dat ze solo moet zingen, wat ze doodeng vindt. Zou ze het toch durven?

‘Ik vind het eng als mensen naar me kijken.’
Fieps mond zakte open.
Marie grinnikte en gaf een zacht duwtje tegen Fieps kin, zodat ze haar mond weer dichtdeed. […]
‘Als ik dans, dan merk ik het niet eens dat mensen naar me kijken. Dus dan vind ik dat niet erg. Als ik acteer, doe ik net alsof ik iemand anders ben. Dus dan vind ik het ook niet erg als mensen naar me kijken, omdat ze mij niet zien, maar degene die ik speel. Maar als ik zing…’

Marie aarzelde even. ‘Als ik zing heb ik het gevoel dat ik zo…’
‘Dat iedereen door je heen kijkt,’ probeerde Fiep. ‘En dat je daardoor onzeker wordt?’
‘Ja!’ zei Marie opgelucht. Fiep begreep het tenminste.

‘De rol van je dromen’ is geen boek over jongens en zoenen, maar over vriendinnen. Tijdens het lezen is het net alsof je over de schouders van Marie kijkt. Terwijl je leest, is het alsof je ook meedoet met de musicallessen. En als Luna weer een gemene opmerking maakt, dan wil je er iets van zeggen. Voor de echte musicalliefhebbers en toekomstige sterren heeft schrijfster Joke Reijnders achter in het boek nog een lijstje gemaakt met tips voor een goede auditie. De vrolijke illustraties zijn gemaakt door Jeska Verstegen. Haar tekeningen passen heel goed bij een meidenboek als dit.

Mirjam.

Wist je overigens dat dit boek uitmaakt van de Best Friends Forever-serie?
Als je nog meer wilt lezen over beste vriendinnen, lees dan ook eens ‘De wilde kippenclub’ van Cornelia Funke. 

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.