De reis van VosDashka Slater

Terug naar lijst
 

De reis van Vos

Titel: De reis van Vos
Auteur: Dashka Slater
Uitgeverij: Leopold, 2018
ISBN: 978 90 258 7411 7
Illustraties: The Fan Brothers

Terug naar lijst

Een reis naar antwoorden

Heb jij ook zoveel vragen? En ken je niemand die ze kan beantwoorden? Vos wil daarom de wijde wereld in. Hij heeft een heleboel vragen maar de andere vossen vinden die helemaal niet interessant. Zoals: Waarom word je van sommige liedjes blij en van andere verdrietig? Vinden eilanden het fijn om alleen te zijn?

Zodra een enorm hertenschip aan wal komt, gaat Vos mee de zee op. Samen met de herten en een stel avontuurlijke duiven. Op naar het Eiland van de Lekkere Bomen! Maar zo makkelijk kom je daar natuurlijk niet…

Maar de reis was lastiger dan ze hadden verwacht. Het regende hard. Hoge golven sloegen over de reling van het schip.
Waarom is water zo nat? vroeg Vos zich af.

En niet alleen de storm maakt van de reis een groot avontuur. Wat dacht je van piraten en een bemanning zonder zeebenen?

‘De reis van Vos’ is het prachtige prentenboek van Dashka Slater en illustratoren The Fan Brothers, vertaald door Rindert Kromhout.
The Fan Brothers hebben een herkenbare stijl. De vele details en sobere kleuren van hun prenten zorgen voor een spannende en dromerige sfeer.  Meestal beslaat één prent twee bladzijden, wat het beeld nog indrukwekkender maakt. Vooral van de illustraties op zee, wanneer de nacht valt, word je echt een beetje stil. De schitterende sterrenhemel, een heldere maan en dan die klotsende zee… De prenten trekken je het boek in en je vergeet helemaal waar je bent.

Aan de binnenkant van het boek vind je een oude, bruine zeekaart waar de route van het schip staat afgebeeld. Zo varen ze over de ‘Parelzee’ en moeten ze door het ‘Doolhof der Scherpe Rotsen’, ver voorbij het ‘Eiland van de Paddenkoning’. Op de kaart vind je nog veel meer bijzondere plekken, maar ook fantasierijke zeemonsters. Kijk maar eens goed en beleef je eigen avontuur. Waar zou jij graag naartoe willen? Op welke vragen denk jij daar antwoorden te vinden?

‘De reis van Vos’ is een boek waar je even voor moet gaan zitten. De mijmerende Vos zet je namelijk flink aan het denken. Extra leuk om samen met je vader, oma of wie dan ook eventjes over al die bijzondere vragen van Vos na te kletsen.

Het boek heeft een mooie boodschap. Maar het is natuurlijk niet leuk om die al te verklappen. Zal Vos antwoorden vinden? Wel eentje toch? Op z’n minst? Maar misschien op een vraag die hij helemaal niet had toen hij aan dit avontuur begon…

Kelly.

Leestip: Wil je nog een boek lezen waarbij je kan filosoferen? Lees dan 'De dag dat de zon geen zin had' van Mirjam Enzerink en Peter-Paul Rauwerda.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.