De raketwedstrijdAnaïd Haen & Django Mathijsen

Terug naar lijst
 

De raketwedstrijd

Titel: De raketwedstrijd
Auteur: Anaïd Haen & Django Mathijsen
Uitgeverij: De Vier Windstreken, 2015
ISBN: 978 90 511 6445 9
Illustraties:

Terug naar lijst

Sterre ziet sterren

Heb jij ook wel eens gedroomd van astronaut worden? Een ritje naar de maan, marsmannetjes ontmoeten, de Melkweg bestuderen? De twaalfjarige Sterre wil het allemaal. Zij wil net als haar grote held, professor Pikulet, astronaut worden. Via haar meester hoort ze dat professor Pikulet een wedstrijd organiseert met als prijs toegelaten worden op zijn speciale Technologie en Wetenschap Talentschool. Dat wil ze koste wat het kost winnen. Deze wedstrijd kan haar droom laten uitkomen! Het enige wat ze moet doen is een waterraket bouwen, dat is toch niet zo moeilijk?

Helaas blijkt het bouwen van een waterraket niet zo makkelijk als het lijkt. Sterre is namelijk niet de enige die graag wil winnen. De grootste pestkop van de klas, Floris, probeert op allerlei manieren Sterre’s deelname te manipuleren en dat is niet het enige. Floris’ vader is de directeur van de frisdrankfabriek en heeft daarom veel betere materialen tot zijn beschikking. Samen met haar beste vriendin Anna trekt Sterre alles uit de kast om Floris en haar andere klasgenoten te verslaan. Maar Sterre heeft meer aan haar hoofd. Zo wil ze haar gescheiden ouders weer bij elkaar brengen, moet ze regelmatig op haar jonge broertje Robin passen en probeert ze de populaire jongen van haar klas, Jelle, te ontwijken. Het liefst zou Sterre de hele dag doorwerken aan haar raket maar omdat haar chagrijnige buurman overdag moet slapen mag ze dat niet. Maar de buurman blijkt toch niet zo nors te zijn als Sterre dacht:

‘Gewoon haar buurman. Een brommerige buurman met een gouden hart. Die wel veel pech heeft.’

Maar waarom blijft hij zo raar doen als ze het over haar grote held professor Pikulet heeft?

In ‘De raketwedstrijd’ laten de auteurs Anaïd Haen & Django Mathijsen je meekijken in het hoofd van Sterre. Het verhaal van Sterre gaat vooral over vriendschap en doorzettingsvermogen. Sterre is zo vastbesloten om te winnen dat ze er alles voor over heeft, hierdoor vergeet ze soms andere belangrijke dingen in haar leven. Gelukkig beseft ze op tijd dat haar familie en vrienden ook erg belangrijk zijn en dat hard werken altijd loont. ‘De raketwedstrijd’ is niet alleen een opgewekt verhaal maar ook nog eens enorm leerzaam. Het boek bevat namelijk ook allerlei leuke en interessante feitjes over het heelal en de ruimtevaart. Deze feitjes staan achter elk hoofdstuk.

‘De afstand naar de zon is al niet meer te fietsen: zo’n 150 miljoen kilometer.’

Ook begint elk hoofdstuk met een krantenbericht, maar let op: deze zijn niet echt! Om het allemaal af te maken, hebben de auteurs achter in het boek ook een handleiding gegeven voor het maken van een eigen waterraket. Dus wil jij ook graag astronaut worden? Dan past dit boek helemaal bij jou!

Eva.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.