De piraten van hiernaastReggie Naus

Terug naar lijst
 

De piraten van hiernaast

Titel: De piraten van hiernaast
Auteur: Reggie Naus
Uitgeverij: Ploegsma, 2011
ISBN: 978 90 216 6893 2
Illustraties: Mark Janssen

Terug naar lijst

Het zullen je buren maar zijn!

Op de eerste dag van de zomervakantie hoort Michiel een hoop kabaal op het lege bouwterrein naast zijn huis: hij krijgt nieuwe buren! Maar wat ziet het huis van de buren er raar uit! Het houten bouwwerk lijkt nog het meest op een schip. En in de greppel rond het huis zwemt een waakhaai…

Michiel keek nog eens naar de zakdoek om het hoofd van de jongen.
‘Waarom heb je van die rare kleren aan?’ vroeg hij. ‘Ga je soms piraatje spelen?’
Billy keek hem vragend aan. ‘Piraatje spelen? Wat is dat?’ vroeg hij.
Michiel dacht even dat hij een grapje maakte, maar hij keek erg serieus. ‘Net doen alsof je een piraat bent,’ zei hij. ‘Dat heet piraatje spelen!’
‘Wat een rare spelletjes hebben jullie hier,’ zei Billy hoofdschuddend. ‘Piraatje spelen! Nee, ik denk dat ik jongetje ga spelen
.’

Michiel wordt al snel vrienden met Billy, zijn nieuwe buurjongen en de zoon van kapitein Donderbus. Billy leert hem hoe een piraat zich hoort te gedragen (eten met handen en dolk!) en samen beleven ze veel avonturen in het bijzondere huis van de familie Donderbus. Maar niet iedereen is zo blij met de komst van de piraten. Er wordt de laatste tijd veel ingebroken in de straat. Net nu het piratengezin er is komen wonen. Dat vinden de buren wel erg toevallig en ze doen er alles aan om de piraten weg te krijgen.

‘De piraten van hiernaast’ is een spannend boek voor echte avonturiers. Maar het is ook een verhaal over anders-zijn en van elkaar leren. De buren hebben al snel vooroordelen over het nieuwe gezin, maar Michiel trekt zich daar niks van aan.

Reggie Naus heeft al eerder kinderboeken geschreven over piraten. Hij weet er dus heel veel van, en dat kun je goed merken! De piraten waar Reggie Naus over schrijft, zijn altijd een beetje vreemd, ook in ‘De piraten van hiernaast’. Kapitein Donderbus heeft wel erg aparte hobby’s (zoals het kapotschieten van servies als hij zich verveelt), en ook de huisdieren van het gezin, zoals huisoctopus Fred, zijn erg bijzonder. Dit alles maakt het verhaal heel erg grappig en leuk om te lezen.

De illustraties in ‘De piraten van hiernaast’ zijn gemaakt door Mark Janssen. Hij maakte ook de tekeningen bij de andere piratenboeken van Reggie Naus en wist daarom al hoe piraten en hun spullen eruitzien. Het is Mark Janssen erg goed gelukt de grapjes in het verhaal terug te laten komen in de tekeningen.

Reggie Naus heeft met 'De piraten van hiernaast' weer een grappig piratenboek geschreven. Ho ho ho, kom maar op met het volgende verhaal over Michiel en de familie Donderbus!

Mirjam. 
 

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.