De papawinkelSanne Miltenburg

Terug naar lijst
 

De papawinkel

Titel: De papawinkel
Auteur: Sanne Miltenburg
Uitgeverij: Clavis, 2015
ISBN: 978 90 488 2565 7
Illustraties:

Terug naar lijst

De beste, stoerste en liefste vader

Soms zou je je ouders wel eens in willen ruilen. Voor een vader die niet zo hard roept langs de kant van het voetbalveld of een moeder die in alle attracties van de kermis durft.

Nadat een folder van de Papawinkel op de deurmat valt, besluit een jongen om zijn vader in te ruilen voor een beter exemplaar. In de winkel staan verschillende soorten vaders. Stoer, lief of sportief. Er is keus genoeg. De oude vader mag in de winkel blijven en de nieuwe papa gaat mee naar huis. Tijdens de zwemles staat de nieuwe papa met een fototoestel klaar en zegt hij tegen iedereen hoe trots hij is op zijn zoon. De jongen schaamt zich voor zijn vader die zo hard roept. Hij wordt zelfs het zwembad uit gestuurd! Deze papa is niet goed, de jongen gaat hem inruilen.

De tweede papa is erg sportief en samen gaan ze voetballen. Maar deze papa wil alleen maar zelf goals scoren en zelfs als het donker wordt wil hij nog niet stoppen met voetballen. Je raadt het al, ook deze papa is niet goed.

“In de Papawinkel kies ik een papa die er cool uitziet”. Met deze derde papa, die filmster is, gaat de jongen naar de kermis. De jongen mag in alle attracties want deze papa heeft geld genoeg. Maar de jongen moet alleen in de attracties. Papa heeft daar geen tijd voor want hij moet handtekeningen uitdelen!

Dit boek is erg grappig, dat komt door het verhaal zelf maar vooral door de illustraties. Die zijn, net als de tekst, gemaakt door Sanne Miltenburg. De illustraties zijn al te zien voordat het verhaal begint. Op de schutbladen is de papafolder te zien. Je kunt zien welke papa’s er te koop zijn en waar ze goed in zijn. De illustratie waarbij de jongen en de papa in de winkel staan is ook humoristisch. Dat komt omdat het je doet denken aan een snackbar. Je kunt de kleur van je nieuwe vader uitzoeken, de inhoud en het formaat.

Uiteindelijk komt de jongen teleurgesteld bij de Papawinkel aan. Op dat moment staan een jongen en een meisje te ruziën over wie als eerst de echte papa van de jongen zag. Snel zegt de jongen dat die papa de ruzie niet waard is, hij is erg saai. Gelukkig gaan de jongen en het meisje ervan door. En de jongen… die is heel tevreden met zijn nieuwe oude papa!

'De Papawinkel' laat je nadenken over je eigen vader. Misschien ben je niet altijd tevreden met je vader maar door dit boek kom je erachter dat er altijd wel iets is met een vader. De perfecte vader bestaat niet…ook niet in de Papawinkel!

Ingrid vd H.

Vond je dit boek leuk? Lees dan ook 'Die wil ik' van Petra Heezen.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.