De mooiste jongen van de klas & ikSarah Withrow

Terug naar lijst
 

De mooiste jongen van de klas & ik

Titel: De mooiste jongen van de klas & ik
Auteur: Sarah Withrow
Uitgeverij: Fontein, 2007
ISBN: 978 90 261 2338 2
Illustraties:

Terug naar lijst

Vrienden voor het leven?

Natuurlijk zijn alle meisjes verliefd op de mooiste jongen van de klas. Natuurlijk maakt jouw beste vriendin de meeste kans om verkering met hem te krijgen. Zij is knap, niet op haar mondje gevallen en krijgt altijd wat ze wil. Natuurlijk lijkt het maar zo dat hij naar jóu kijkt. Natuurlijk is het toeval dat hij zo aardig tegen je doet. Natuurlijk, want stel dat je bazige vriendin merkt dat de mooiste jongen geen aandacht voor haar heeft, maar voor jou?

Sophie uit ‘De mooiste jongen van de klas & ik’ van Sarah Withrow, had zich er al bij neergelegd. Op de middelbare school zou alles gaan zoals Shawna gepland had. Zij krijgt de knapste jongens, Sophie wat overblijft. Maar tot haar grote verbazing vindt de coole Marc háár leuk. Jaloerse Shawna ziet haar droom in duigen vallen. Natuurlijk is Sophie in de zevende hemel als ze verkering krijgt met Marc. Maar tegelijkertijd staat haar vriendschap met Shawna onder hoogspanning.


In ‘Dagboekgeheim’ van Beatrijs Nolet zit Ravia in ongeveer dezelfde situatie als Sophie. Ook Ravia’s vriendschap met Lidian wordt onder druk gezet door een jongen. Jongens waren nooit echt interessant op de basisschool. Maar in de brugklas lijkt opeens iedereen verkering te hebben. Iedereen, behalve Ravia. Die vindt het allemaal maar onzin. Raar gedoe ook; eerst vond Lidian Onno ook een ongelofelijke sukkel. Dat is hij nog steeds, trouwens. Maar plotseling heeft ze verkering met hem en kan ze over niets anders meer praten. Geen wonder dat Ravia en Lidian ruzie krijgen. En dus is Ravia aangewezen op haar dagboek. Eenzaam is dat wel.

Dagboekgeheim’ is het vervolg op het boek ‘Strikt geheim’, waarin Ravia begon met schrijven in haar dagboek. Het verhaal kabbelt wat voort, zoals dat kan gaan in een dagboek. Sommige stukken gaan wat traag, op andere dagen gebeurt juist heel veel. Het boek gaat behalve over verkering en vriendschap ook over ouders en lastige broers en zussen. De schrijfster zorgt ervoor dat je Ravia goed leert kennen. Het is een meisje dat heel bang is dat Onno haar plaats in gaat nemen. Lidian zal haar dan niet meer nodig hebben. Terwijl dat eigenlijk niet kan, want het gezegde is toch ‘verkering voor even, vriendschap voor het leven’? Ravia ontdekt tijdens het schrijven in haar dagboek dat niet alleen Lidian is veranderd, maar ook zijzelf.

Ook Sophie leert zichzelf op een andere manier kennen. Ze had nooit verwacht dat ze zo onzeker zou zijn omdat ze niet weet hoe ze zich als vriendinnetje moet gedragen. Maar ze kon ook niet van te voren bedenken dat zoenen zo lekker is! Schrijfster Sarah Withrow van ‘De mooiste jongen van de klas & ik’ schrijft heel grappig over Sophies avonturen in het voor haar onbekende Vriendjesland. Extra leuk zijn de andere personen die in het boek voorkomen. Die heeft de schrijfster stuk voor stuk hun eigen bijzonderheden gegeven. Dat levert veel humoristische situaties op.

Ruzie hebben met je beste vriendin is misschien wel het ergste wat er is. Maar de beide meiden zien ook dat echte vriendschap wel tegen een stootje kan. En ze weten inmiddels dat verkering hebben niet altijd zo leuk of stom is als het lijkt!

Juulke.
 

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.