De mooie Griselda- Isol

Terug naar lijst
 

De mooie Griselda

Titel: De mooie Griselda
Auteur: - Isol
Uitgeverij: De Harmonie, 2015
ISBN: 978 90 761 7448 8
Illustraties:

Terug naar lijst

Schitterend spiegelbeeld en rollende hoofden

Ken je iemand die zichzelf heel mooi vindt? Iemand die de hele dag het liefst naar zijn eigen spiegelbeeld kijkt? De kans is klein dat je zo iemand kent, daar hebben we helemaal geen tijd voor…

Prinses Griselda is zo mooi dat bij iedereen die haar tegenkomt, het hoofd eraf valt. Waar de prinses ook komt, iedereen is zo onder de indruk van haar schoonheid dat hun hoofd op de grond terecht komt. De prinses vindt dit erg grappig en maakt van alle hoofden een verzameling. Ze sorteert de hoofden en stelt ze tentoon zodat iedereen die het maar wil ze kan bekijken. Eigenlijk wil ze dat er nog meer hoofden zouden vallen, dan zou de prinses haar collectie uit kunnen breiden. Daarom zorgt ze ervoor dat ze nog mooier en perfecter wordt dan ze al is. Ze gaat in een speciaal bad en drinkt bijzondere drankjes en doet oefeningen om in model te blijven. Griselda is blij met haar spiegelbeeld en ze vindt het fijn dat iedereen in het koninkrijk het over haar heeft.

 “Maar eigenlijk was iedereen bang voor haar, in plaats van dat ze van haar hielden.” De mensen willen hun hoofd niet kwijtraken en daarom zorgen ze ervoor dat ze de prinses niet tegenkomen. De prinses begint zich daardoor te vervelen. Om toch iets te doen te hebben nodigt de prinses een prins uit. Een prins die niet zulke goede ogen heeft. Zo komt het dat het hoofd van de prins een aantal uur op zijn hoofd blijft zitten. Maar uiteindelijk verliest ook hij zijn hoofd.

Negen maanden later wordt er een klein prinsesje geboren! Het meisje is net zo knap als haar moeder en nu is het prinses Griselda zelf, die haar hoofd verliest. Het baby’tje snapt er natuurlijk niks van en leeft verder met veel lieve mensen om zich heen, wiens hoofden netjes op hun nek blijven staan.

Dit prentenboek lijkt een sprookje omdat het over prinsessen gaat en er gebeuren dingen die in het echt niet kunnen. Zo is het maar goed dat je hoofd gewoon aan je lichaam blijft zitten als je een mooi persoon tegenkomt! Het onderwerp van het verhaal maakt het boek bijzonder maar ook de tekeningen van Isol zorgen daarvoor. De tekeningen hebben vooral de kleuren oranje, blauw, wit en zwart. Het is leuk om te zien dat je met weinig kleuren toch mooie tekeningen kan maken. Er zijn veel patronen gebruikt, bijvoorbeeld bij de jurken die Griselda draagt. Dat zorgt voor een sierlijk tintje.

Het boek laat je nadenken over de vraag of het heel belangrijk is dat je mooi bent of dat het fijner is als mensen je gewoon aardig vinden. Dus wil je een boek lezen over een bijzondere prinses die veel van zichzelf houdt, dan moet je ‘De mooie Griselda’ zeker een keer lezen.

Ingrid vd H.

Vond je dit boek leuk? Lees dan ook De wondertuin’ van Gerda Dendooven

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.