De koninklijke konijnen van LondenSanta en Simon Sebag Montefiore

Terug naar lijst
 

De koninklijke konijnen van Londen

Titel: De koninklijke konijnen van Londen
Auteur: Santa en Simon Sebag Montefiore
Uitgeverij: Lannoo, 2016
ISBN: 978 90 773 3034 0
Illustraties: Kate Hindley

Terug naar lijst

Je bent moediger dan je denkt

Je ziet meteen dat je met ‘De koninklijke konijnen van Londen’ een koninklijk boek in handen hebt. De titel en de namen van de schrijvers staan in mooie gouden letters op de voorkant. Boven de titel staat een illustratie van een kroontje waar konijnenoren bovenuit steken. Dit tekeningetje staat ook boven elk hoofdstuknummer. Verder heeft het boek een chique geel leeslint, zodat je geen boekenlegger nodig hebt. Zelfs het lettertype heeft iets koninklijks: klein en sierlijk. Hier moet je wel even aan wennen, want het zijn niet de meest prettig leesbare letters.

Het schriele konijn Shylo Tawny-Tail wordt voortdurend gepest door zijn veel coolere, snellere en sterkere broers en zussen. Om aan zijn familie te ontvluchten, gaat hij stiekem op bezoek bij het oude en wijze konijn Horatio. Als Shylo onderweg naar Horatio een groepje ratten afluistert, ontdekt hij dat de Ratzi’s ongemerkt een foto van de koningin in haar slaapkamer willen maken, in haar nachtjapon! Door zo’n foto te maken, zouden ze een stukje van haar ziel stelen, legt Horatio hem uit.

Het is de taak van de koninklijke konijnen om de koninklijke familie te beschermen. Horatio vertelt Shylo hoe hij in Londen kan komen, de woonplaats van de koningin, en hoe hij daar in contact kan komen met de koninklijke konijnen. Maar Shylo durft niet.

‘Hij droomde van een leven vol avontuur. Hij wilde dolgraag een grote rol spelen in de konijnengeschiedenis, maar hij was bang om gewond te raken en van zijn moeder weg te zijn.’

Horatio overtuigt hem ervan dat hij de enige is die de Ratzi’s kan stoppen. En ja hoor: Shylo vertrekt naar Londen. ‘De koninklijke konijnen van Londen’ is een origineel verhaal van Santa Montefiore en Simon Sebag Montefiore over moed en het ontdekken van je talenten. Ken jij het gevoel dat iedereen om je heen veel stoerder is dan jij? Misschien word je weleens gepest? Shylo herkent dit maar al te goed! Toch ontdekt hij dat ook hij bijzonder is en dat hij zelfs dapper kan zijn. Wie weet moedigt Shylo jou wel aan om ook op zoek te gaan naar jouw talenten, net zoals Horatio hém aanmoedigde. Je bent dapperder dan je denkt!

Het boek bestaat voor een groot deel uit beschrijvingen van konijnen en locaties. Dat maakt het soms wat lastig te volgen. Maar de mooie, subtiel getekende zwart-wit illustraties van Kate Hindley helpen je om de vreemde dieren en plaatsen levendig voor je te zien.

Op de achterkant van het boek staan zeven getekende konijnen. Shylo herken je direct aan zijn ooglapje, en Horatio aan zijn halve oor en zijn verbonden poot. Het is leuk om tijdens het lezen van de beschrijving van een konijn even naar de achterkant van het boek te kijken. Welke tekening hoort bij welke beschrijving? Puzzel jij het uit?

Karine.

Leestip: De konijnen in ‘De koninklijke konijnen van Londen’ zijn allemaal heel verschillend. Mager, oud, dapper, angstig… Eigenlijk maakt het niets uit hoe je precies bent. Iedereen is oké en mag er zijn. In deze special vind je nog veel meer boeken over zijn wie je bent!

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.