De kat van SaarEmily Gravett

Terug naar lijst
 

De kat van Saar

Titel: De kat van Saar
Auteur: Emily Gravett
Uitgeverij: Van Goor, 2013
ISBN: 978 90 003 1431 7
Illustraties:

Terug naar lijst

Wil de echte kat opstaan…

‘De kat van Saar speelt graag met bolletjes wol.’ En is dat ook zo? Speelt de kat van Saar graag met bolletjes wol? Saar laat zich niet ontmoedigen. Dan spelen we maar niet met de bolletjes bol. Ze gaat in de weer met lege dozen die ze op elkaar stapelt. Zelf springt ze in de bovenste doos. Over het randje kijkt ze naar de kat. Durft hij ook?

Nee, de dozen zijn niet interessant. Maar Saar zet door. Iets moet de kat toch wel leuk vinden. Saar gaat lekker fietsen. En de kat… hij springt heel hard weg. Saar heeft niets in de gaten en fietst lekker door. Onderweg stopt ze om te picknicken. Wie houdt daar nu niet van. Picknicken met lekkere cakejes, koeken, sandwiches en lekkere thee. Voor de kat een banaan. Welke kat lust er nu geen banaan. Alle katten toch… Nou, dan is deze kat een uitzondering. Zijn gezicht spreekt boekdelen: hij is helemaal niet gecharmeerd van een banaan.

Saar heeft ideeën genoeg. Ze loopt naar zolder en zoekt in de verkleedkist naar allerlei rare hoeden die ze ook opzet. De kat is in geen velden of wegen te bekennen. Of wel… zie je daar een staart onder de hoed uitkomen? Hij heeft zich verstopt. Gered.

Maar niet gered voor Saar, want die blijft het proberen. Saar gaat tekenen. Ook de kat krijgt papier en een kleurpotlood. Maar erg creatief is deze kat niet. Hij blijft maar naar het witte papier staren, zich daarbij afvragend… hoe hij toch in hemelsnaam een potlood moet vasthouden. Want hoe doe je dat als kat?

Oké, denkt Saar, wat kan ik nu nog meer verzinnen. Saar klimt in een boom, daar houden katten toch van? Deze kat niet.

Dan maar het voorlezen van verhalen voor het slapengaan. Hoe laat gaat een kat eigenlijk naar bed?

En dan.. als Saar alles heeft geprobeerd staat ze met haar handen in haar zij voor de kat en komt tot de conclusie deze kat helemaal niet van al deze dingen houdt.

Maar waar houdt deze kat dan wel van?

De kat van Saar houdt van…

Lees snel dit boek en kom erachter!

‘De kat van Saar’ is een boek zonder dialogen. De tekeningen van Emily Gravett lijken eenvoudig, maar zeggen zoveel meer dan de weinige tekst in het boek. Ze zijn ook verwarrend en zetten je vaak op het verkeerde been…

Het spannende en ontroerende einde van het verhaal geeft je het antwoord op de vraag: wie is wie? Een simpel boek over een liefde tussen een kat en Saar. Een boek om nooit meer te vergeten.

Paula.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.