De jongen met twee namenMaggie Harcourt

Terug naar lijst
 

De jongen met twee namen

Titel: De jongen met twee namen
Auteur: Maggie Harcourt
Uitgeverij: Young & Awesome, 2019
ISBN: 978 90 258 7673 9
Illustraties:

Terug naar lijst

Romantiek fladdert door de lucht

‘Het is maar goed dat er al een hittegolf gaande is, want zo valt het misschien niet op dat ik extra hitte uitstraal vanuit de kleine, superhete zon die ooit mijn gezicht was.’

Ietwat overdreven, deze vergelijking? Nee. Hij past perfect bij het karakter van de zeventienjarige Lexi Angelo, hoofdpersonage van ‘De jongen met twee namen’. Lexi is een gevoelig meisje dat over een flinke voorraad zelfkritiek beschikt. Haar emoties zijn heftig en gaan gepaard met hevige lichamelijke gewaarwordingen. Maggie Harcourt kiest precies de goede vergelijkingen om een inkijkje te geven in Lexi’s gedachten en gevoelens.

Lexi studeert, maar het is wel duidelijk wat het belangrijkste in haar leven is: zorgen dat de fanconferenties die haar vader organiseert op rolletjes verlopen. In de hotels waar de boekenconferenties plaatsvinden, voelt ze zich thuis. Hoewel een groot deel van het verhaal zich op dergelijke evenementen afspeelt, ziet de lezer weinig van de activiteiten die daar te beleven zijn. Je volgt vooral het geregel daaromheen, zoals een zoektocht naar het vermiste hondje van een eregastspreker, een ongenode gast in de green room en drukte bij de registratiebalie. Jammer voor de lezers die niet bekend zijn met fanconferenties. De vraag ‘Wat gebeurt hier nou eigenlijk?’ kan in dat geval een ontspannen leeservaring enigszins in de weg zitten.

Op één van die conferenties ontmoet Lexi de arrogante Aidan Green. Op een andere conferentie maakt ze kennis met Haydn Swift, de auteur van haar nieuwe lievelingsboek. Tot haar schrik blijken Aidan en Haydn één en dezelfde persoon te zijn. Ze is niet van plan verliefd op hem te worden, maar liefde laat zich niet dwingen… Romantiek fladdert constant door de lucht, als een rusteloze vlinder. Oef, wat is het frustrerend om te wachten tot de lovebirds elkaar ein-de-lijk de liefde betuigen! Maar… gaat in het echte leven alles op dezelfde manier en op hetzelfde tempo als je zou willen?

De relatie tussen Lexi en Aidan en die tussen Lexi en haar beste vriendin Sam heeft Maggie Harcourt het best uitgewerkt en het sterkst neergezet. Ondanks dat Lexi het conferentiepersoneel beschouwt als ‘mijn mensen’, blijft haar relatie met hen meer op de achtergrond. De band met haar vader versterkt gedurende het verhaal, alsof hij steeds meer oog krijgt voor háár en niet enkel voor haar rol binnen zijn bedrijf. Dat is een mooie switch, vooral omdat Lexi zelf óók steeds meer oog krijgt voor wie zij is. Leeft ze haar eigen leven? Of is ze klakkeloos in de voetsporen van haar vader gestapt? Lexi groeit, binnen dit verhaal. Ze wil zich ontwikkelen, maar hoe? Ze staat voor een belangrijke keus: gaan studeren, of zich vol in het conferentieleven storten? Wat raad jij haar aan?

Karine.

Leestip: Lexi is enorm fan van het debuut van Haydn Swift. Ook Cath in Fangirl is volledig in de ban van een boek.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.