De grote file!Katy Taggart

Terug naar lijst
 

De grote file!

Titel: De grote file!
Auteur: Katy Taggart
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf, 2006
ISBN: 978 90 269 1494 2
Illustraties:

Terug naar lijst

Vrolijke toet-toet en happy geitjes

Toet-toet! In de file! In ons landje, met al die auto’s, hoort de file er helemaal bij. Katy Taggart maakte met ‘De grote file!’ een echt speelboek voor de kleine autofan.

Op alle bladzijden zie je auto’s. Zinnetjes als ‘Saskia rijdt in haar bestelbusje naar de stad’ vertellen wat je ziet. Taggarts tekeningen zijn in vrolijke kleuren en de poppetjes op de tekeningen kijken ook bijna allemaal vrolijk. Maar aan het eind van het boek komen alle auto’s in een grote file!

De grote file!’ heeft weinig verhaal en is dan ook geen voorleesboek. Spelen kan je met ‘De grote file!’ wel. De auto’s kan je uit het boek halen en achterin het boek zit een uitklappagina waar je de auto’s weer in kan schuiven. En dan staan ze in de file!

Het autootjes in en uit de bladzijden schuiven zal voor erg jonge kinderen lastig zijn en in tegenstelling tot waar het boek over gaat, is ‘De grote file!’ geen boek voor op de achterbank. De uitklappagina waar de auto’s in de file komen te staan is erg lang en slap, dus daar heb je lekker veel ruimte voor nodig. Leuk is dat er voorop het boek een knopje zit, dat voor toetergeluid zorgt.

Het verhaal van twee geitjes’ ziet er ook al zo vrolijk uit. Maar hier is het verhaal wel heel belangrijk. Tom Barber vertelt over twee geitjes, die in aan elkaar grenzende weilandjes staan. De ene geit staat in een weilandje met kool, maar eet liever bieten, de andere heeft bieten tot haar beschikking, maar eet liever kool. Dus ruilen ze hun eten en worden dikke vriendinnen. Maar hun baasjes zijn het daar niet mee eens. Die willen niet dat de geit van de ander van zijn groente eet! Dus nemen ze maatregelen. Tot de geitjes ze dwingen vriendschap met elkaar te sluiten. En dan zijn er niet alleen twee happy geitjes, maar ook twee blije boeren!

Rosalind Beardshaw maakt ‘Het verhaal van twee geitjes’ met haar tekeningen tot een succes. De geitjes kijken je met grote, vrolijke ogen aan en zien er zacht en lief uit. De boeren zien er aan het begin allebei wat triest uit en kijken, het lijkt haast toevallig, steeds ieder een andere kant op. Aan het eind van het boek zie je ook in de tekeningen dat de boeren veranderd zijn. Ze kunnen eindelijk lachen! Barber zorgt in zijn verhaal voor een duidelijke boodschap over vriendschap, maar maakt ook grapjes. De geitjes gaan zelfs polsstokhoogspringen om bij elkaar te kunnen zijn!

Naomi.

 

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.