De Grijze Jager. De Ruïnes van GorlanJohn Flanagan

Terug naar lijst
 

De Grijze Jager. De Ruïnes van Gorlan

Titel: De Grijze Jager. De Ruïnes van Gorlan
Auteur: John Flanagan
Uitgeverij: Gottmer, 2007
ISBN: 978 90 25742843
Illustraties:

Terug naar lijst

Ten strijde!

‘De Ruïnes van Gorlan’ van John Flanagan is het eerste deel in de ‘Grijze Jager’ serie die inmiddels heel populair is. In dit deel leer je de personages kennen en raak je langzaam verslaafd aan de spannende en avontuurlijke fantasyserie.

Will is een weesjongen van vijftien jaar die in het rijk van Araluen woont. In het jaar dat Will geboren werd, heerste er een vijandige sfeer in het rijk. Morgarath, heerser over de Bergen van Nacht en Ontij, wilde de macht overnemen en kwam in opstand tegen koning Duncan. Hij werd verslagen, maar is nu vastberaden om wraak te nemen. En terwijl Morgarath zijn leger voorbereidt op oorlog, wordt Will door de Grijze Jager Halt opgeleid tot spion van het rijk.

Halt is mysterieus en streng en Will wilde eigenlijk geen leerling van hem worden. Liever was hij naar de krijgsschool gegaan om te leren voor ridder, maar daar moet je groot en sterk voor zijn en dat is Will niet. Will is klein, snel en erg nieuwsgierig en slim. En dat zijn precies de eigenschappen waarover een Grijze Jager, oftewel een spion, moet beschikken.

‘De Ruïnes van Gorlan’ is in het begin nog niet heel spannend. Je leest vooral hoe Will zijn opleiding vindt en wat hij allemaal leert: sluipen, kaartlezen en vechten met pijl en boog. Eerst verlangt Will nog naar zwaarden, schilden en een stoer strijdpaard, maar al snel ontdekt hij dat Grijze Jager misschien toch een beter beroep voor hem is dan ridder. Ook de strenge Halt valt uiteindelijk mee en wordt erg belangrijk voor Will. Omdat je goed met Will kunt meeleven, gaat Halt ook voor jou voelen als een vertrouwde mentor.

Avontuurlijk wordt het pas als Will en Halt op een geheime missie gaan om twee vreselijke wezens van Morgarath op te sporen: de Kalkara.

De Kalkara zijn moordenaars. Het valt niet mee om er een te doden. Ze hebben een heel dikke vacht, met lang haar dat ze ook nog eens vlechten en insmeren, zodat het een soort pantser wordt. Daar krijg je nauwelijks een pijl doorheen.

Het wordt een spannende strijd, die nog lang niet afgelopen is als je dit boek uit hebt. Morgarath is namelijk klaar voor de oorlog. Will, die aan het einde van het boek een echte Grijze Jager is, gelukkig ook. Na ‘De Ruïnes van Gorlan’ wil je vast niet stoppen met lezen. Je wilt weten hoe het verder gaat met Will en wat er allemaal gaat gebeuren als de oorlog uitbreekt. Gelukkig kun je na het eerste boek lekker doorlezen in alle vervolgboeken!


Linda.

Klik hier om de eerste drie hoofdstukken te lezen

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.