De Grijze Jager. De koning van ClonmelJohn Flanagan

Terug naar lijst
 

De Grijze Jager. De koning van Clonmel

Titel: De Grijze Jager. De koning van Clonmel
Auteur: John Flanagan
Uitgeverij: Gottmer, 2010
ISBN: 978 90 2574 691 9
Illustraties:

Terug naar lijst

Als pijl en boog niet meer helpen …


Daarna kwam hij, lichtvoetig als een vos, van achter zijn stam tevoorschijn. En liep snel in de richting van de twee schutters. Vijf meter. Tien meter. Nog een vijf.

Als je toch zo door de bossen zou kunnen sluipen als Will. Je stilletjes en ongezien verplaatsen van schaduw naar schaduw, vijanden verrassen met een strategische aanval, heer en meester zijn met een simpele pijl en boog. Dat zou toch geweldig zijn. Niets is dan ook heerlijker dan een paar uur te verdwijnen in de wereld van Will, de wereld van de Grijze Jagers. Waar Will en zijn beste vriend Arnaut samen met Halt, Wills leermeester en de leider van de Grijze Jagers, eensgezind, dapper en eerlijk hun vijanden verslaan.

Gelukkig zijn er ondertussen al negen delen van De Grijze Jager-serie verschenen en John Flanagan heeft beloofd door te schrijven tot en met deel 11! De delen zijn los te lezen, maar waarom zou je dat doen? Het aller-heerlijkst is het om met deel 1 te beginnen en dan deel 2 te lezen, dan deel 3 ... Vergeet alles om je heen en lees de mooie taal van Flanagan, die zo goed past bij zijn verhalen. Woorden die je brengen naar een vervlogen tijd waarin, ondanks de spanning in de verhalen, meer rust was, meer aandacht voor kleine dingen en respect voor de natuur.

In deel 8 ‘De koning van Clonmel’ ontdekken Will en zijn vrienden dat een sekte de macht in het land wil overnemen. Halt, Will en Arnaut willen niets liever dan de sekte stoppen. De koning van Clonmel lijkt niets in de gaten te hebben, maar er is meer aan de hand. Deel 8 is misschien niet zo spannend als je gewend bent. Halt, Will en Arnaut halen plagerijtjes met elkaar uit en zo nu en dan redden ze nog enkele dorpen uit de handen van die akelige sekte. Op geen enkel moment komen de vrienden echt in gevaar, al is er wel een heel spannend gevecht tussen Arnaut en twee sekteleden. En door het onverwachte einde leren we Halt nog iets beter kennen. Maar deel 9 ‘Halt in gevaar’ is weer een zenuwslopend spannend boek. Halt raakt zwaargewond door een giftige pijl en dan staat Wills wereld op z’n kop. Nu moet hij zelfstandig beslissingen nemen en kan hij niet meer leunen op Halt. Kan Halt gered worden? Misschien wel, maar dan moet de kruidenmeester Malcolm echt weten in welk gif de pijl, die Halts arm doorboorde, was gedoopt. En de schutter, een gemene huurmoordenaar, is natuurlijk niet bereid om dit geheim zomaar prijs te geven. Hoe handig Will ook is met pijl en boog, dit vraagt heel andere kwaliteiten…

Marjolein.

 

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.