De gevangenisfamilie van Perry T. CookLeslie Connor

Terug naar lijst
 

De gevangenisfamilie van Perry T. Cook

Titel: De gevangenisfamilie van Perry T. Cook
Auteur: Leslie Connor
Uitgeverij: Lemniscaat, 2017
ISBN: 978 90 477 0888 9
Illustraties:

Terug naar lijst

Op zoek naar je eigen verhaal

Perry T. Cooks thuis is niet zoals die van de meeste kinderen. Perry groeit namelijk op in Blue River, de gevangenis waar zijn moeder haar straf uitzit. Hoewel hij niet echt opgesloten is en buiten de gevangenis naar school gaat, kent hij niets anders dan deze plek. De bewoners van Blue River zijn zijn vrienden en familie. En dat vindt hij helemaal niet erg. Maar niet iedereen is er zo gerust onder. Zodra de nieuwe officier van justitie weet krijgt van de vreemde situatie haalt hij Perry niet alleen weg bij zijn moeder; hij probeert haar óók nog langer in de gevangenis te houden. En dat terwijl ze bijna vrij zou komen..

Ondertussen doet Perry zijn best om op school een andere kant van Blue River te laten zien. Het échte verhaal van de bewoners. Maar kent hij het échte verhaal van zijn moeder wel?

Mijn hart bonkt. Zie ik het verkeerd? (...)
´Hé Perry?´ Zoeys moeder klopt op de deur en steekt haar hoofd om de hoek. ´Ik hoorde een bons,´ zegt ze. ´Alles in orde?´ Ze kijkt langs me en ziet de koffer en de lamp. Dan kijkt ze me aandachtig aan. ´Perry? Gaat het wel?´ vraagt ze.
´J-ja hoor,´ zeg ik. Mijn tong kan nauwelijks de woorden vormen. ´Oké´. Langzaam draait ze zich om. ´Weet je het zeker?´ Ik knik. Ze loopt de kamer uit.
Ik moet terug naar Blue River.
Ik moet mijn moeder naar die leugens vragen.

Leslie Connor schetst in dit prachtig geschreven boek een andere kant van de levens van gevangenisbewoners. ‘De gevangenisfamilie van Perry T. Cook’ laat zien dat iedereen een eigen verhaal heeft. Iedereen kan fouten maken, maar ook iedereen kan opnieuw beginnen. Je maakt kennis met de verschillende bewoners die al gauw een plekje in je hart veroveren. Het boek zet je aan het denken. Kijk niet raar op, als je aan het einde van het boek niet meer zeker weet wat eerlijk en oneerlijk is. En wat schuldig of onschuldig is. En dat is precies de magie van dit boek.

Het verhaal komt een beetje langzaam op gang, maar het wordt gaandeweg steeds spannender. Waarom heeft de officier van justitie Perry bij zijn moeder weggehaald? En wie is die man eigenlijk? Wat heeft Perry´s moeder gedaan om in de gevangenis te komen? Zullen ze snel weer samen zijn? Samen met zijn beste vriendin Zoey zoekt Perry manieren om toch bij zijn moeder te kunnen zijn en ervoor te zorgen dat ze zo snel mogelijk wordt vrijgelaten. Maar makkelijk is het niet…

Ben jij klaar voor een kijkje in Perry´s wereld? Aarzel dan niet, want dit hartverwarmende boek is een aanrader!

Kelly.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.