De geheime missie van het Benedict GenootschapTrent Stewart

Terug naar lijst
 

De geheime missie van het Benedict Genootschap

Titel: De geheime missie van het Benedict Genootschap
Auteur: Trent Stewart
Uitgeverij: De Fontein, 2007
ISBN: 978 90 261 0127 4
Illustraties:

Terug naar lijst

De Fluisteraar

Rens is elf en woont in een weeshuis. Daar is niks aan. En aan school ook niet, want school is veel te makkelijk. Zelfs zijn eigen onderwijzeres weet niet zo goed meer wat ze hem leren moet. Op een dag staat er een advertentie in de krant: ‘Ben jij een begaafd kind en op zoek naar bijzondere kansen?’ Rens waagt de gok doet mee aan de test. Nu denk jij natuurlijk dat dit een heel saai boek gaat worden over slimme kindertjes. Niets is minder waar! Rens komt terecht in een bloedstollend avontuur. Hij wordt samen met drie andere kinderen uitgekozen om een gevaarlijke, geheime opdracht uit te voeren die de hele wereld van de ondergang moet redden.

‘“Het spijt me dat ik het moet zeggen, Constance,” antwoordde meneer Benedict somber, “maar ik heb niet overdreven. Jullie zijn allemaal in gevaar, zelfs op dit moment.” En als om zijn woorden kracht bij te zetten, begon op dat moment de bel op de overloop als een waanzinnige te klingelen.’

In ‘De geheime missie van het Benedict Genootschap’ lees je hoe Rens samen met de vindingrijke, lenige Kat, de dwarse Constance en de slimme maar onzekere Chip op zoek gaat naar de geheimzinnige Zender. Ze komen terecht in het Instituut, een kostschool waar wel heel vreemde lessen worden gegeven. Directeur Nirdat Gordijn is een bullebak van een vent die in zijn rolstoel rondscheurt alsof het een racewagen is. Wat heeft hij te maken met de geheimzinnige Fluisteraar? En wat is dat voor een Wachtkamer, waar Chip doodsbang en bedekt met stinkend slijm vandaan komt? Stukje bij beetje ontdekken de kinderen de vreselijke waarheid. Wat moeten ze doen? Met z’n vieren bedenken ze een plan. Een onmogelijk plan, dat niet mag mislukken… want dan is alles verloren.

‘Opnieuw barstte meneer Gordijn in lachen uit: een langdurig stuiptrekkend gekrijs. Met enige moeite bracht hij zichzelf tot bedaren en zei: “Het maakt ook niet uit. Ik hoef mijn handen niet vuil te maken aan jullie smerige kraagjes. Ik zal mijn stafleden opdragen om jullie weg te voeren.”’

Trent Stewart, de schrijver van het boek, zorgt ervoor dat je nooit meer weet dan de kinderen zelf. Je ziet met hun ogen, hoort met hun oren en legt samen met hen de stukjes van de puzzel op hun plaats. Rens en zijn vrienden zijn geen striphelden, maar kinderen van vlees en bloed. Ze zijn soms dapper en soms bang, soms grappig en soms stomvervelend, ze maken ruzie en leggen het weer bij, ze verzinnen goeie oplossingen en verknallen het dan weer. Dat maakt het verhaal alleen maar echter en dus nog spannender.

‘En met die gedachte liet ze zich achterover in het luchtledige vallen.’

Hanneke.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.