GeestenkrijgerLinda Dielemans

Terug naar lijst
 

Geestenkrijger

Titel: Geestenkrijger
Auteur: Linda Dielemans
Uitgeverij: Moon, 2015
ISBN: 978 90 488 2813 5
Illustraties:

Terug naar lijst

Een zwaar vol gevaren

Heb jij wel eens zo’n grote fout gemaakt dat het onherstelbaar was? Dat je had gewild dat je een tijdmachine had en terug in de tijd kon gaan? Arn in ‘Geestenkrijger’ van Linda Dielemans weet daar alles van. Zijn fout zet zijn dorp op zijn kop en de enige manier om zijn fout te herstellen is door een supergevaarlijke reis te maken.

Arn leeft in de bronstijd, 3500 jaar geleden. Zijn vader is de dodenverzorger van het dorp en Arn is voorbestemd om deze rol van hem over te nemen als hij oud genoeg is. Wanneer er een belangrijke krijger overlijdt, mag Arn van zijn vader voor het eerst een ritueel uitvoeren: het zwaard van de krijger moet op een speciale manier gereinigd worden. Het ritueel verloopt vlekkeloos en Arn’s vader is ontzettend trots op hem. Maar het zwaard lijkt Arn te roepen. Op een nacht kan hij de verleiding niet meer weerstaan:

‘Dit is fout, dit is slecht, dit mag niet, dit mag niet, klonk het keer op keer in zijn hoofd sinds hij was opgestaan. Maar hij kon er niets aan doen. Al dagenlang spookte het zwaard door zijn hoofd.’

Arn snijdt zijn vinger aan het zwaard en het zwaard raakt bevuild met zijn bloed. Wanneer hij het zwaard opnieuw probeert te reinigen, wordt hij betrapt door zijn vader en die is woedend. Hij kan zijn fout alleen herstellen door het zwaard naar de smid Melor te brengen en hem om advies te vragen. Arn heeft een lange weg te gaan en beleeft verschillende gevaarlijke avonturen. Onderweg ontmoet Arn het meisje Lya. Lya wil aan haar geplande huwelijk ontsnappen en chanteert Arn om haar ouders te laten geloven dat hij haar naar haar toekomstige man brengt. Ondertussen is er ook nog een andere jongen, Pero genaamd, opzoek naar Melor. Hij moet een zwaard offeren aan de goden om zo het leven van zijn meester en vriend Gaeto te verlengen.

De levens van Arn, Pero en Lya worden met elkaar verbonden en alle drie hebben ze zo hun problemen en geheimen. Toch zorgt hun gezamenlijke zoektocht voor een bijzondere vriendschap. Maar de reis naar Melor blijkt zwaarder dan gedacht. Melor blijkt op een eiland te wonen, maar hoe komen ze daar? En wil Melor hen wel helpen?

‘Geestenkrijger’ is een ontzettend spannend, maar vooral ook leerzaam verhaal. Het laat zien hoe het leven er duizenden jaren geleden uit zag en welke gebruiken en geloven mensen vroeger hadden. Ook gaat het over het leren van je fouten en volwassen worden. Arn maakt een enorme fout door het zwaard te bevuilen, maar zijn avontuur heeft ook positieve kanten. Zo leert hij veel over zichzelf en de wereld en sluit hij hechte vriendschappen. Daarnaast leert Arn ook nog eens hoe je een echte krijger moet zijn!

Eva.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.