De gedaanteverwisselingAli Sparkes

Terug naar lijst
 

De gedaanteverwisseling

Titel: De gedaanteverwisseling
Auteur: Ali Sparkes
Uitgeverij: The House of Books, 2007
ISBN: 978 90 443 1928 6
Illustraties:

Terug naar lijst

Soms jongen, soms… vos!

Waar let jij altijd op bij het uitkiezen van een nieuw boek? De titel? Het plaatje op de voorkant? Misschien ben je wel heel snel klaar met kiezen, omdat je liever alleen over een bepaald onderwerp leest, of boeken van één bepaalde schrijver. Maar dan nog: is het je ooit wel eens opgevallen dat ook de eerste zinnen van een verhaal heel belangrijk kunnen zijn? Ze geven je namelijk een idee van hoe het verhaal zal zijn, en helpen je op die manier te beslissen of je verder wilt lezen of niet. Neem bijvoorbeeld het begin van het boek ‘De gedaanteverwisseling’ van schrijfster Ali Sparkes - dat maakt je gelijk zo nieuwsgierig naar de rest van het verhaal dat je meteen weet: dit boek wil ik uitlezen!

De gedaanteverwisseling’ gaat over Dax Jones, een hele gewone jongen met een redelijk gewoon leven. Het enige minpunt aan dat leven is dat hij heel wat tijd in de achtertuin moet doorbrengen: in de ogen van zijn stiefmoeder Gina kan hij absoluut niets goed doen en daarom laat ze hem er voor straf vaak onkruid wieden en over zijn gedrag nadenken. Alleen als Dax' vader in de buurt is gedraagt ze zich poeslief, maar jammer genoeg werkt die op een booreiland in zee en is hij dus bijna nooit thuis.

Op een dag, als Dax weer eens in de tuin is achtergelaten en per ongeluk in het schuurtje opgesloten raakt, gebeurt er iets vreemds. Door de hitte in het schuurtje valt hij flauw, en als hij wakker wordt is hij niet helemaal zichzelf meer: 'Hij keek naar zijn voeten. Voordat hij de echt gróte gedachte toeliet, de gedachte die op een raampje in zijn hoofd tikte, wachtend om binnengelaten te worden vanaf het moment dat Dax was bijgekomen, dacht hij het volgende: ik heb daarnet met smaak een dode spin opgegeten..'

Dax blijkt een Veranderling te zijn en zichzelf te kunnen veranderen in… een vos! Deze ontdekking is het begin van een avontuur dat wel een beetje op dat van Harry Potter lijkt: Dax wordt door geheim agent Owen Hind uitgenodigd voor de Kom Club, een speciale geheime school voor Kinderen met Onbegrensde Mogelijkheden. Daar, tussen de schoneschijners, telekineten, illusionisten, zieners en helers, voelt Dax zich voor het eerst in zijn leven écht gelukkig. Maar dan komt een vervelende journaliste de school op het spoor...

'De gedaanteverwisseling' is het spannende eerste deel van de nieuwe serie 'In het spoor van de vos'. Vanaf het begin zit je gelijk midden in het verhaal en leef je erg met Dax mee. In totaal zullen er vijf boeken over Dax en zijn vrienden van de Kom Club verschijnen. Kom maar op met deel twee!

‘De gedaanteverwisseling’
 

Marlous.

 

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.