De DierenRidders. Hero de superheldenhulphondIris Boter

Terug naar lijst
 

De DierenRidders. Hero de superheldenhulphond

Titel: De DierenRidders. Hero de superheldenhulphond
Auteur: Iris Boter
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf, 2015
ISBN: 978 90 03 4375 1
Illustraties: Mark Janssen

Terug naar lijst

De eerste opdracht van De DierenRidders

‘Het is de leukste dag van het jaar, van mijn leven!’ Snel propt Zoë een boterham naar binnen. Na lang wachten is het dan eindelijk zover! Zoë gaat met haar ouders en broertje Victor hond Hero ophalen. Hero is een speciale hulphond voor haar broertje Victor, want Victor loopt soms zomaar weg, raakt in paniek of kan heel boos worden. Zoë kan niet wachten tot Hero er is.

Zoë wil niets liever dan een huisdier, een konijn, een goudvis, maar het liefst een hond. Eerst mocht het niet, maar nu komt er dan toch een hond! ‘Mag ik ‘m uitlaten? Mag hij op mijn kamer? Ik wil ‘m aan Tijn laten zien? Mag ik Amy bellen?’ Maar Zoë mag de eerste dagen niks doen met Hero. Hero moet wennen aan Victor en het nieuwe gezin, zodat hij Victor goed kan helpen. Dat lukt alleen als ze zich meteen goed aan de regels houden. Zoë baalt ervan. Is Hero er eindelijk, mag ze er niks mee doen.

Gelukkig kan Zoë met haar vrienden spelen. Op het speelplein kruipen ze gezellig met elkaar in de schommelmand en bedenken dat het hoog tijd is voor een club! Iedereen is enthousiast en na een tijd hebben ze een naam voor de nieuwe club: ‘De DierenRidders’. Ze kunnen niet wachten tot de eerste opdracht en ze een dier kunnen helpen dat in nood is.

Als Zoë een paar dagen later vrij is van school, is ze een tijdje alleen thuis. Zoë mag niks doen met Hero, maar hij moet toch uitgelaten worden? En dus gaat Zoë met Hero op pad. Als ze tijdens de wandeling vuurwerk horen, schrikt Hero, trekt zich los en gaat ervandoor. Zoë zoekt en zoekt, maar ze kan Hero nergens vinden. In paniek belt Zoë haar vriend Tijn. ‘Alarm!’ gilt Zoë. ‘Hero is kwijt.’ Zoë vertelt wat er is gebeurd. Tijn belt de anderen en binnen een paar minuten staat iedereen op het plein. ‘Dit is de eerste zaak voor de DierenRidders,’ zegt Amy plechtig.’ Lukt het de DierenRidders om Hero terug te vinden? Het wordt een spannende zoektocht naar Hero, die maar liefst twee dagen duurt. Hero heeft ondertussen van alles meegemaakt en blijkt niet zomaar een hond te zijn, maar een echte superheldenhulphond.

Iris Boter heeft een spannend boek  geschreven dat je in één ruk wilt uitlezen. ‘Hero, de superheldenhulphond’ is makkelijk leesbaar en aangevuld met leuke tekeningen die het verhaal goed in beeld brengen. Het boek is nuchter en realistisch geschreven. Het laat zien hoe het is om een gehandicapte broer of zus te hebben, maar ook dat dit niet altijd makkelijk is, dat moeders niet altijd vrolijk zijn en je zelf ook best eens een baaldag mag hebben. In het verhaal lees je ook hoe fijn het is om goede vrienden te hebben die voor elkaar klaar staan. Het verhaal is vlot geschreven en blijft boeiend tot het eind. Als je het uit hebt wil je waarschijnlijk ook bij DierenRidders club!

Bregje.

Wil je nog meer avonturen lezen van De DierenRidders? Lees dan ook ‘De DierenRidders, een pony op drie hoog’.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.