De DierenRidders. Een pony op drie hoogIris Boter

Terug naar lijst
 

De DierenRidders. Een pony op drie hoog

Titel: De DierenRidders. Een pony op drie hoog
Auteur: Iris Boter
Uitgeverij: Unieboek | Het Spectrum, 2015
ISBN: 978 90 003 4633 2
Illustraties: Mark Janssen

Terug naar lijst

Pony Toos verhuist van het weiland naar drie hoog

Nora verveelt zich. Het is vakantie en ze heeft niks te doen. Ze heeft wat geld van oma gekregen. Misschien kan ze daar iets leuks mee kopen? Met haar vrienden Pieter en Amy speurt ze op Marktplaats en al gauw weet Nora waar ze haar geld aan wil uitgeven. ‘Pony te koop. Toos is oud, maar lief. Ik kan helaas niet goed meer voor haar zorgen en zoek een lieve baas.’ Nora weet het zeker, ze moeten haar kopen, anders gaat ze vast naar de slager. ‘We moeten haar redden, we zijn niet voor niets de DierenRidders!’

Op maandagmiddag halen de DierenRidders pony Toos op. Maar waar gaat Toos wonen? Het plan om haar bij Tijn in het achtertuintje neer te zetten valt al gauw in duigen, want zijn moeder wil opeens een moestuintje en bij de anderen is ook geen plek. ‘Ze kan bij ons,’ zegt Nora dan. ‘Bij jou?’ ‘Maar je woont in een flat! Zonder tuin!’ ‘Nou en? Zo’n klein pony’tje kan overal wel staan.’ En zo vertrekken ze met z’n allen naar de flat. Het is het begin van een groot avontuur voor de kleine pony, maar ook voor de DierenRidders. Toos poept de lift onder, kauwt dozen kapot, stampt in de flat en zorgt tot overmaat van ramp ook nog voor stroomuitval. Nora’s moeder weet van niks. Hoe kan ze de nieuwe logee nog langer geheimhouden? Tot groot verdriet van Nora zit er niks anders op dan Toos te verkopen. En dus staat Toos een paar dagen later weer op Marktplaats. Al snel krijgen ze een bod en wordt Toos opgehaald. Maar ze hebben er helemaal geen goed gevoel bij.

Toos wordt door twee mannen in een bestelbusje geladen, waarna ze hard weg rijden. ‘Ik vertrouw ze niet,’ zegt Zoë. Pieter staat met tranen in zijn ogen. ‘Ik ben zo bang dat ze haar naar de frikandellenfabriek brengen!’ Hij zegt wat Nora diep vanbinnen ook al dacht. Zou het zo zijn? Ze zien nog net het busje de bocht om rijden. Linksaf. Richting de frikandellenfabriek. De DierenRidders kijken elkaar aan. Allemaal voelen ze hetzelfde. Dit is niet goed. We moeten nú in actie komen!’

Weten de DierenRidders hun naam weer waar te maken? Het wordt een spannende achtervolging, maar met een heleboel creativiteit weten ze Toos van de slacht te redden. Ze vinden voor hun lieve pony uiteindelijk zelfs een heel bijzondere plek om te wonen.

‘Een pony op drie hoog’ is een spannend boek van Iris Boter in de serie van De DierenRidders. Het boek is heel komisch geschreven, leest gemakkelijk en is, net als het eerste boek, onvoorspelbaar tot het eind. Het boek speelt in op belangrijke thema’s als de scheiding van ouders, de verzorging van dieren en vriendschap. In tegenstelling tot het eerste boek is nu een ander lid van De DierenRidders de hoofdpersoon, een leuke manier om alle leden van deze stoere club te leren kennen. De illustraties van Mark Janssen brengen het verhaal tot leven met mooie tekeningen die laten zien wat er in het verhaal gebeurt.

Bregje.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.