De boer en de dierenartsPim Lammers

Terug naar lijst
 

De boer en de dierenarts

Titel: De boer en de dierenarts
Auteur: Pim Lammers
Uitgeverij: De Eenhoorn, 2018
ISBN: 978 94 6291 288 5
Illustraties: Milja Praagman

Terug naar lijst

Boer zoekt dierenarts

Alles gaat mis op de boerderij:
de boer zoekt eieren bij de varkens,
hij wil de koe scheren, hij probeert de kip te melken.
De dieren snappen er niets van. De boer is toch niet ziek?


Ken jij dat gevoel? Dat je een beetje verstrooid voor je uit zit te staren, niet goed op kunt letten in de klas, de hele tijd lief naar iedereen glimlacht? En misschien wel naar één iemand in het bijzonder…

De lieve boer uit dit even zo lieve prentenboek kent dat gevoel wel. Heel goed zelfs. Hij is smoorverliefd. Op de dierenarts!

Misschien ken je die leuke boer nog wel uit Het lammetje dat een varken is, het debuut van schrijver Pim Lammers. Samen met illustratrice Milja Praagman vertelde hij het hartverwarmende verhaal over een varkentje dat was geboren in het lichaam van een lammetje. Zijn boer ging met hem naar de dierenarts, en de dierenarts schoor het vachtje van het varkentje af en gaf hem een echte krulstaart. Toen dit prentenboek verschenen was, bleven Pim en Milja maar nadenken over die boer en die dierenarts. ‘Zat daar nou misschien toch nog meer in?’ vroegen zij zich af. ‘Een nieuw verhaal?’

En jazeker, want in de boekhandels en de bibliotheken vind je nu ‘De boer en de dierenarts’. De boer, de dierenarts én alle boerderijdieren (ja, ook dat schattige varkentje!) keren weer terug. De boer kan nu alleen nog maar aan de dierenarts denken.

De knappe, betoverende, lieve, slimme, bijzondere, mooie, charmante, vrolijke, prachtige, grappige, geweldige dierenarts.

Als de boer met zijn trekker de hooiberg in rijdt, besluiten de boerderijdieren dat het zo niet langer kan. De boer en de dierenarts, ze moeten gekoppeld worden! Wel nu meteen!
Dus heeft de koe ineens groene vlekken, kan het schaap alleen nog maar blaffen en zitten alle dieren opeens in de boom. De tekst en de illustraties hebben iets ontzettend grappigs. De gezichtsuitdrukkingen die Milja Praagman aan de dieren geeft laten je direct glimlachen. Haar illustraties knallen van de pagina’s af, vooral omdat er zo ontzettend veel verschillende kleuren te zien zijn. En Pim Lammers laat zijn zinnen wederom springen, huppelen en dansen:

De volgende ochtend loopt de boer naar de wei om de koe te scheren.
Maar wat is dat?
Deze koe moet wel heel ziek zijn!
‘Hier moet de dierenarts naar kijken!’


Het is Pim Lammers en Milja Praagman weer gelukt om zo’n lief en sprankelend prentenboek over een enorm belangrijk onderwerp te maken. De boer, de dierenarts en de dieren stelen wederom je hart. Zal het de dieren lukken om de boer en de dierenarts bij elkaar te brengen?

Lizan.

Leestip: Zoek je nog een ander mooi prentenboek over verliefd zijn? Lees dan snel de recensie van Beer is op Vlinder van Annemarie van Haeringen.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.