De bende van AdlanMargaretha van Andel

Terug naar lijst
 

De bende van Adlan

Titel: De bende van Adlan
Auteur: Margaretha van Andel
Uitgeverij: Kluitman, 2014
ISBN: 978 90 206 2270 8
Illustraties: Mark Janssen

Terug naar lijst

De allerlaatste proef voor de bende van Adlan

“Als je dit volgt, vind je de Grot van de Geest. Je vindt hem vanzelf. Ram en ik zullen op je wachten.” Emmet kijkt omhoog. Het is alsof zijn buik ineens vol strakke elastieken zit die op elk moment kunnen knappen. De Grot van de Geest is de allergriezeligste plek die er bestaat. En hij moet er in. Alleen.

Om bij de bende van Adlan te mogen, moet Emmet, net als de andere bendeleden, verschillende proeven doorstaan. Een nacht in de Grot van de Geest is de laatste proef die moet aantonen dat hij over leeuwenmoed beschikt. Het gerucht gaat dat er een Djinn in de grot zit, een wrede, gevaarlijke berggeest die alle bewoners van de Himalaya haat.

“Ik kan het,” herhaalt Emmet fluisterend. “Ik kan het.” Maar net als hij verder wil lopen, schiet er een donkere schaduw voor hem langs. Paniekerig deinst hij terug. De schim zwenkt omhoog en landt precies boven de ingang van de grot.

Vol spanning blijft Emmet een tijdje in de grot, maar wanneer hij een vreemd geluid hoort, weet hij zeker dat het niet goed is. Zo snel hij kan, gaat hij de grot uit, er is geen tijd te verliezen.

Emmet is verdrietig. Hij zal nooit bij de bende van Adlan horen en niemand gelooft zijn verhaal. Emmet heeft er dagen buikpijn van. Hij wil ontzettend graag bij de bende horen, om mensen te redden, maar ook om te laten zien dat hij niet die stomme buitenlander is, maar een echte bewoner van de Himalaya. De vader van Emmet is Nederlands en met zijn blonde haren ziet Emmet er bijzonder uit. Sommige jongens pesten hem ermee, voor Emmet nog meer reden om te laten zien hoe dapper hij is.

Emmet weet zeker dat er iets is in de grot, iets heel gevaarlijks. Emmet hoort en ziet dingen die anderen niet zien of horen. Een oude, voor andere mensen onzichtbare, monnik vertelt hem dat zijn verhaal klopt en hij naar zijn gevoel moet luisteren. Wanneer een groep jongens uit het dorp op weg is naar de grot weet Emmet dat hij moet ingrijpen. Zeker wanneer hij later ook de bendeleden richting de grot ziet lopen. Kan hij iedereen op tijd waarschuwen?

‘De bende van Adlan’ is een spannend boek. Schrijver Margaretha van Andel heeft het verhaal heel mooi beschrijvend geschreven, waardoor de lezer een goed beeld krijgt van de wereld waarin Emmet leeft. Het land India en de bende van Adlan komen tot leven, de sfeer is voelbaar. Het boek neemt je mee in de belevenissen van Emmet en maken dat je op het puntje van je stoel in razend tempo het boek wilt uitlezen. Tot de laatste bladzijde blijft het verhaal spannend en het slot is verrassend, mooi en ontroerend. Een prachtig verhaal over vriendschap, heldendaden en de mooie cultuur van India. De zwart wit illustraties van Mark Janssen zijn daarbij een mooie en goede aanvulling.

Bregje.

Ben je enthousiast geworden na het lezen van dit boek? Misschien is het boek ‘Jurkenjacht en Toverkracht’ van Margaretha van Andel ook iets voor jou!

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.