De avonturenschool van juf WervelwindElise Primavera

Terug naar lijst
 

De avonturenschool van juf Wervelwind

Titel: De avonturenschool van juf Wervelwind
Auteur: Elise Primavera
Uitgeverij: De Fontein, 2015
ISBN: 978 90 261 3858 4
Illustraties:

Terug naar lijst

Doosjes inpakken

Juf Wervelwind doet haar naam wel eer aan. Als de eigenwijze directrice van de ‘Avonturenschool voor Dochters van Drukke Ouders school’ weet ze van aanpakken, deinst ze niet terug voor een stevige tegenwind en kan ze op zijn tijd flink streng zijn: “Blijf in de rij, jongens! Niet kletsen! Opschieten! Opschieten!”.

Haar levenslessen deelt ze maar al te graag met haar leerlingen, of zij dat nou willen of niet. Zo leren de meisjes dat je op de ‘Minder Bereisde Weg’, de meest verrassende dingen meemaakt en dat ze hun weg kunnen vinden door ‘expres te verdwalen’. Nou, daar hebben deze meisjes geen moeite mee, want ze vinden het heerlijk om tegendraads te zijn.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de vijf leerlingen van de Avonturenschool?

Even voorstellen:

Meisje nummer één heet Beatrijs Beitel. Ze is ‘klein en rond, als een strandbal met armen en benen’. Beatrijs krijgt altijd te horen dat ze luidruchtig is.

Meisje nummer twee is Milly, die altijd ‘deed ze waar ze goed in was: televisie kijken in haar roze pyjama met gele eendjes, twee maten te klein want ze droeg hem al sinds haar zesde.’

Meisje nummer drie heet ‘Femke. Ze wilde altijd helpen, maar haalde voortdurend de namen door elkaar.’ Vandaar haar reputatie dat zij niets goed kon doen.

Meisje nummer vier is Annabel. Over haar zeggen ze dat zij oud is voor haar leeftijd. Ze kon al heel vroeg voor zichzelf zorgen.

Meisje nummer vijf is Dahlia. Maar op de eerste schooldag is ze zoek. De doos waarin Dahlia’s ouders haar hebben opgestuurd is leeg!

De meisjes en juf Wervelwind gaan naar haar op zoek en tijdens deze zoektocht groeien de meisjes en juf Wervelwind dichter naar elkaar toe. Juf Wervelwind geeft deze meisjes een thuis en ze beginnen te begrijpen dat hun ouders wel van hen houden, maar dat ze het gewoon veel te druk hebben.

Elise Primavera heeft een geweldig boek geschreven. Op de prachtige potloodtekeningen, die soms wel vijf bladzijden lang zijn, komen de meisjes en juf Wervelwind tot leven. Zo op het eerste gezicht lijkt het een komisch verhaal te zijn, maar het tegendeel is waar. Je zal maar een kind zijn van de drukste ouders van de hele wereld, ouders die altijd werken en veel geld hebben. In eerste instantie verwacht je misschien dat het deze kinderen aan niets ontbreekt, maar schijn bedriegt, het ontbreekt deze meisjes aan van alles…

Waaraan zoal en hoe gaan drukke ouders nou met hun kinderen om, vraag je je misschien af? Nou, om tijd te besparen sturen deze ouders hun kinderen in een doos naar school. Ze hoeven dan alleen maar even naar het postkantoor en dat scheelt een hoop tijd.

Lees het boek maar, dan kom je er wel achter en wie weet wat voor avonturen juf Wervelwind voor jou in petto heeft. Maar kijk uit voor dozen…

Paula.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.