De allerleukste dag ooitSeb Braun

Terug naar lijst
 

De allerleukste dag ooit

Titel: De allerleukste dag ooit
Auteur: Seb Braun
Uitgeverij: De Fontein, 2019
ISBN: 978 90 261 4835 4
Illustraties: Seb Braun

Terug naar lijst

Papa wordt superheldenpapa

Plannen maken voor een leuke dag is niet moeilijk. Maar wat kun je allemaal doen als je je geld en pasjes bent vergeten? Dat lees je in het grappige prentenboek ‘De allerleukste dag ooit’ van Seb Braun.

Jip en zijn vader maken een lijstje met wat ze allemaal willen doen:

1. Een boek lenen bij de bibliotheek
2. Tractor rijden bij de kinderboerderij
3. Zwaaien naar boten op de rivier
4. Schilderijen bekijken in het museum
5. Ergens iets lekkers eten
6. Met een mooie stadsbus naar huis

Dat wordt vast de allerleukste dag ooit. Jip trekt zijn superheldencape aan en ze gaan op pad met een vrolijke rugzak vol spulletjes.

De tekst nodigt gelijk uit om goed te kijken: ‘Het is best ver lopen naar de bibliotheek,’ zegt pap. ‘Gelukkig is er veel te zien!’ ‘Zeg dat wel! We zien hartstikke veel.’.
Je ziet inderdaad dat het druk is op straat: twee krokodillen die op een terrasje zitten, een postduif op de fiets en een hele familie konijn op pad. Te veel om op te noemen. Maar je hebt bijna geen tijd om te kijken, want het verhaal gaat verder. Bij punt één van het lijstje gaat het al mis. Vader is zijn bibliotheekpasje én zijn portemonnee vergeten. Teleurgesteld gaan ze zonder superheldenboek naar buiten. En dan begint het ook nog eens te regenen! Jip trekt zijn superheldencape uit. Dit wordt dus de stomste dag ooit, denkt hij. Maar gelukkig verzinnen vader en zoon hier iets op. Ze kunnen toch hun lijstje afwerken in het park, maar dan net even anders dan ze van tevoren hadden gedacht. Want zonder geld kun je ook van alles beleven. En superheldenpapa speelt voor bus waarmee ze weer naar huis gaan.

Jip en vader zijn tijgers. Het is niet alleen leuk om de belevenissen van Jip en zijn vader te volgen, maar ook om de andere dieren op de afbeeldingen te bekijken. Wie vind jij het leukst? Jip met zijn superheldencape, het schaapje met het boek, het bevertje dat een dam bouwt of het vosje dat met zijn broertjes en zusjes speelt? Kijk ook goed naar de rugzak die Jip en zijn vader meenemen, want deze laat je zien hoe het verhaal zal verlopen. Soms lacht de rugzak en een andere keer kijkt hij sip, zoals aan het eind van het verhaal. Jip en vader komen dan thuis van hun avontuur en je verwacht dat het verhaal nu is afgelopen. Maar de rugzak laat je al merken dat er weer iets aan de hand is. Want waar is de sleutel van de voordeur? ‘O nee! Niet weer!’, roept Jip uit. Als dat maar goed afloopt…

De schutbladen, de eerste bladen voor en achter in het boek, zijn getekend als een zoekplaat. Daar kun je nog eens kijken of je iedereen die Jip en zijn vader zijn tegengekomen, kunt terugvinden.

Loes.

Leestip: Wil je nog een vader-zoon avontuur lezen waarbij de zoon graag wil dat de papa een superheldenpapa is? Lees dan ‘Mijn papa’ van Annemarie van Haeringen en Ao De en Ao Teer.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.