De afstand tussen jou en mijMarina Gessner

Terug naar lijst
 

De afstand tussen jou en mij

Titel: De afstand tussen jou en mij
Auteur: Marina Gessner
Uitgeverij: Blossom Books, 2016
ISBN: 978 90 2067 995 3
Illustraties:

Terug naar lijst

Lezend op avontuur

Met verende tred doorkruiste McKenna de campus op haar bergschoenen, hoewel iedereen om haar heen rondliep op teenslippers en sneakers. Ze droeg haar wandelschoenen nu al twee maanden zodat ze er zeker van kon zijn dat ze goed waren ingelopen tegen de tijd dat ze aan haar tocht begon.

Wat doe je als je net eindexamen hebt gedaan en alle vrijheid hebt? Dan ga je de Appalachian Trail lopen, een wandeltocht van 3500 kilometer. Niet iets wat iedere zeventienjarige zou doen, maar McKenna wel. McKenna heeft haar plek aan de universiteit een jaar opgeschort en gaat op avontuur in de wildernis. Door de prachtige natuur, de vriendelijke mensen en het doorzettingsvermogen van McKenna wil je niets liever dan bergschoenen en een rugzak aanschaffen en zelf deze 3500 kilometer lopen.

McKenna en haar beste vriendin Courtney zijn al meer dan een jaar bezig met het plannen van de tocht. De tocht loopt door de wildernis van dertien oostelijke staten van Amerika naar het zuiden. Als Courtney op het laatste moment afzegt besluit McKenna de tocht in haar eentje te lopen. De nachten in de wildernis zijn koud en eenzaam, maar overdag zet ze door en loopt ze kilometer na kilometer. Ze ervaart dat ze als meisje alleen kwetsbaar is, maar laat zich niet door de wonden op haar benen en de bezorgde wandelaars ontmoedigen. Ze ontmoet de knappe Sam, die al heel wat kilometers achter de rug heeft. Deze stoere jongen maakt indruk op McKenna en leidt haar af van haar doel. Na een tijdje geeft ze zich toch over aan de kriebels in haar buik en beleven ze samen mooie, romantische kilometers. Sam probeert haar over te halen om van het verharde pad af te gaan, en tegen beter weten in volgt ze hem. Sam brengt hierdoor zowel McKenna als zichzelf in gevaar; zelfs zo erg dat ze beiden moeten vechten om levend uit de wildernis terug te keren.

Schrijfster Marina Gessner laat je het hele avontuur met McKenna beleven. Ze beschrijft in ‘De afstand tussen jou en mij’ de natuur, de hindernissen en de weersomstandigheden prachtig, waardoor je het gevoel hebt dat je zelf na tientallen kilometers uitgeput tussen de bomen je tent aan het opzetten bent en zuinig moet zijn met je water. Door de spannende gebeurtenissen kun je het boek niet wegleggen en móet je weten of het goed afloopt. Het verhaal laat je inzien dat je maar weinig nodig hebt om te kunnen overleven en genieten. Het laat je de warme douche en het water uit de kraan waarderen, en moedigt je aan om als je echt iets wil, ook al ben je een meisje alleen, je er gewoon voor moet gaan.

Rachel.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.