Dat heb ik weer: Een chille clip, vet irri ouders en Puck is in loveCarry Slee

Terug naar lijst
 

Dat heb ik weer: Een chille clip, vet irri ouders en Puck is in love

Titel: Dat heb ik weer: Een chille clip, vet irri ouders en Puck is in love
Auteur: Carry Slee
Uitgeverij: Carry Slee en FMB Uitgevers, 2011
ISBN: 978 90 4992 4591
Illustraties:

Terug naar lijst

Bloggen, tv-opnames en skypen over zee

Britt en haar broertje Lucas zoeken een leuke man voor hun moeder. Die man moet veel leuker zijn dan Geitensok, die nu de vriend van hun moeder is, en ook de ergste leraar van de school! Britt en Lucas geven zich op voor een televisieprogramma waarbij kinderen een nieuwe man voor hun moeder kunnen vinden. Ze vertellen er alleen niet bij dat hun moeder al een vriend heeft…

Dat heb ik weer: Een chille clip, vet irri ouders en Puck is in love’ is het vierde deel uit de serie over de belevenissen van Britt. Britt maakt dingen mee die je misschien herkent uit je eigen leven of uit het leven van een vriend of vriendin. Wat doe je als je ouders gaan scheiden en je vader plotseling in het buitenland woont met zijn nieuwe vriendin? Wat doe je als je niet weet of je je vriendje wel kunt vertrouwen? Als Britt met een moeilijke vraag zit, zet ze een testje op haar blog met verschillende antwoorden die mogelijk zijn. Dat is niet alleen leuk en handig voor Britt, het helpt je zelf ook bij het nadenken over die vragen.

Het boek speelt zich duidelijk af in het nu: Britt en Lucas skypen met hun vader die in Japan woont, Britt maakt met haar band een promo-filmpje op Youtube en ze laten een nieuwe website ontwerpen. Soms merk je wel dat de schrijfster Carry Slee wat veel haar best doet om bij de tijd te blijven. Moderne woorden van nu als ‘vet’ en ‘boy’ worden vermengd met oubollige woorden als ‘gaaf’, ‘oen’ en ‘tuttebel’. Dat komt wat gemaakt over. Ook wordt er in het boek wel heel veel de nadruk gelegd op ‘moderne zaken’ als mobieltjes en internet.

Toch is dit deel van ‘Dat heb ik weer!’ geen boek waarmee je je snel verveelt. Het staat vol met blog-berichten, chats en de zelfgemaakte testjes van Britt. Dat maakt dat het boek heel afwisselend is. Tegelijkertijd blijft het boek hierdoor ook behoorlijk aan de oppervlakte. Maar misschien is dat juist ook wel waar je even zin in hebt!

Britts Blog
Hello everybody,
Straks gaan Lucas en ik naar de studio. Allemaal duimen voor ons, please!!! Ben wel heel moe. Ik heb van de stress bijna niet geslapen  Lucas ook niet. Ik zie er niet uit. Heb dikke wallen onder mijn ogen. x Britt

Heb je het boek uit, maar nog steeds geen genoeg van Britt? Dan kun je ook nog naar de website van ‘Dat heb ik weer!’ gaan. Daar kun je nog veel meer testjes invullen, zien wat Britt allemaal meemaakt, een vraag stellen aan Britt en filmpjes bekijken. Genoeg te beleven dus!

Lotte.

Nu weer iets heel anders lezen? Lees dan 'Jij, jij en jij van Per Nillson!'
 

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.