Dat heb ik weer! Crazy ouders, mega misverstanden en een valse Gossip QueenCarry Slee

Terug naar lijst
 

Dat heb ik weer! Crazy ouders, mega misverstanden en een valse Gossip Queen

Titel: Dat heb ik weer! Crazy ouders, mega misverstanden en een valse Gossip Queen
Auteur: Carry Slee
Uitgeverij: FMB uitgevers, 2010
ISBN: 978 90 4992 3877
Illustraties: Kristel Steenbergen

Terug naar lijst

Propvol problemen

‘Beginnen, jongens!’ zeg ik.
Puck stuift met haar gitaar het podium op. De anderen gaan achter haar aan. Kiki komt als laatste op. Iedereen begint te juichen.

Dan barsten ze los. Eerst spelen ze het huisnummer van Crazy Ontbijtkoek. Het knalt erin. De zaal swingt meteen. Iedereen kijkt verrast naar het podium als Noah begint te zingen. Ik ben nog even bang voor haar stem, maar het gaat super. ‘Vet!’ hoor ik om me heen.

De band Crazy Ontbijtkoek staat op het punt om door te breken. Ze worden geboekt voor schoolfeesten en mogen zelfs optreden in De Blauwe Stoep, the place to be! Alle leden van de band zijn goed, maar ook hun manager Britt kan er wat van. Zij regelt optredens en zorgt voor publiciteit. Maar opeens worden alle concerten afgezegd. Waarom? Niemand snapt het, totdat ze berichtjes op hun website lezen…

De zangeres van Crazy Ontbijtkoek is eindelijk ontmaskerd. Ze zingt niet zelf.
Gitar Girl

De zogenaamd veelbelovende Noah Buiten van Crazy Ontbijtkoek is… FAKE. Ze playbackt.
Swinging Sax

Wie schrijft deze onzin? Britt gaat op onderzoek uit. Maar ondertussen heeft ze ook andere problemen. Haar vader is naar Japan verhuisd. Ze mist hem ontzettend. En haar moeder heeft een nieuwe vriend, Blok Geitensok. Hij is Britts leraar en een enorme loser. Niemand mag weten dat hij met haar moeder is. Ze schaamt zich dood! En dan is er ook nog haar vriendje Dave. Samen spelen ze de hoofdrollen in de film ‘Rogiers vlucht’. Hierin moet Dave zoenen met Melanie, een superknappe meid. Britt is jaloers. Hij gaat vast vreemd met haar... Niet leuk, al die problemen. Hoe lost Britt dit op?

In ‘Dat heb ik weer! Crazy ouders, mega misverstanden en een valse Gossip Queen’ neem je een kijkje in het leven van Britt. Een meid die je waarschijnlijk meteen aardig vindt en met wie je echt meeleeft als ze problemen krijgt. Dat Carry Slee goed kan schrijven wist je natuurlijk al. Ook in dit boek schrijft ze weer heel enthousiast. Je wordt meegenomen in het verhaal en leest het boek daardoor snel uit. Eigenlijk een beetje te snel…

Carry Slee maakt het verhaal extra leuk door je een kijkje te geven op Britts blog. Hier beschrijft Britt waarmee ze zit en wat ze meemaakt. Deze berichtjes staan tussen de rest van het verhaal en worden aangevuld met grappige tekeningen. Ook zitten er leuke testjes bij. Die zijn gemaakt door Nadja Slee. Zij is de dochter van Carry! Nog een ander pluspunt: Britts blog kun je ook lezen op het internet. 

Mirthe.


 

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.