Dag meneer, hebt u een hond?Marjet Huiberts

Terug naar lijst
 

Dag meneer, hebt u een hond?

Titel: Dag meneer, hebt u een hond?
Auteur: Marjet Huiberts
Uitgeverij: Gottmer, 2015
ISBN: 978 90 257 5987 2
Illustraties: Iris Deppe

Terug naar lijst

Op ieder dier past een baasje

‘Dag meneer hebt u een hond?’ gaat over Mik. Hij mag een huisdier kiezen. Dus waar begin je dan. Je kan naar een dierenasiel gaan, waar dieren wonen die geen huis meer hebben. Soms wil het baasje het dier niet meer. Zielig, zul je misschien denken? Maar vaak vinden deze dieren weer een ander gelukkig huisje. Maar Mik kiest voor iets anders. ‘Rinkelderinkel, doet de bel van de dierenwinkel.’

En Mik stapt dapper de winkel in. ‘Dag meneer, hebt u een hond?’ Want daar komt Mik voor. ’Nee,’ zegt de man, maar kijk maar even rond.’ En dat doet Mik.

Wil je weten welke dieren Mik in de winkel tegenkomt? Lees maar mee en raad!

Het eerste dier vindt hij stom. ‘Kies mij! Mijn huid is van goud.’ Maar het dier is ook nat en koud en daar houdt Mik niet van. Welk dier zou dit zijn?

Het tweede dier ra ra ra …het roept: ‘Kies mij! Ik breng je geluk.’ Wie wil dit nou niet. Nou Mik wel dan wel het geluk, maar niet het dier. Hij vindt het dier te wild en te druk.

Het derde dier zegt: ‘Kies mij, ik spring op je schoot.’

Het vierde dier … Nee, nee, nee! Mik wil niets van dit alles. Maar wat dan wel. Hij loopt door de dierenwinkel.

Hij ziet papegaaien in een kooi, ‘Rrrrotzak!’ Nou zeg, als je daar de hele dag naar moet luisteren. Gelukkig is de winkel groot en is er keuze genoeg. Dus Mik loopt weer verder…

Uiteindelijk komt Mik met een dier thuis. Een dier dat ook aan een riempje loopt en dat riempje heeft hij gratis van de man gekregen. Dat heeft hij voor elkaar gekregen. Welk dier zal het zijn?... Rarara …

Iris Deppe heeft mooie tekeningen bij het verhaal gemaakt. De dieren uit de winkel zien er in het echt anders uit. Hebben zelfs een andere kleur, maar voor dit boek past het gewoon.

En op deze mooie, grote platen in pastelkleuren, kun je Mik goed volgen.

Marjet Huiberts heeft een leuk boek met de zinnen op rijm geschreven. Ze heeft ons ook iets willen leren. Zoek een huisdier dat je leuk en lief vindt, maar ook een dier dat bij je past, in je huis en in je leven. Mik denkt hier wel goed over na. En jij?

Veel kinderen willen een hond, maar je moet hem misschien wel drie keer per dag uitlaten en niet zomaar even. Nee, je moet echt gaan lopen met de hond, ook als het regent, sneeuwt en vriest.

Dus het blijft tot het eind spannend, want welk dier kiest Mik uiteindelijk…

Paula.

Boekentip: Hou je van spannende avonturen met dieren? Een leuk prentenboek over dieren van dezelfde schrijfster heet: ‘We hebben er een geitje bij’.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.