Daar wordt aan de deur gekloptIneke Verschuren

Terug naar lijst
 

Daar wordt aan de deur geklopt

Titel: Daar wordt aan de deur geklopt
Auteur: Ineke Verschuren
Uitgeverij: Christofoor, 2000
ISBN: 978 90 623 8734 2
Illustraties: Veronica Nahmias

Terug naar lijst

Wie zoet is krijgt...

Wie kent niet die regel uit het overbekende Sint-Nicolaasliedje. Jaarlijks is Nederland als geen ander land in de ban van de Goed Heiligman en zijn zwarte knechten. Geen wonder dan ook, dat er in de loop van de tijd een enorme hoeveelheid boeken, liedjes en recepten is verschenen rondom deze legendarische figuren.
En ieder jaar lijkt onze honger naar nog meer van dit 'zoete leessnoepgoed' gestild te worden in de vorm van weer nieuwe uitgaven op dit gebied.

Ineke Verschuren bracht een groot aantal van deze verhalen en legenden samen in een verzamelbundel die zeker past in de boekenkast van ieder die te maken heeft met het jonge kind. Ouders, opvoeders, meesters en juffen vinden in deze bundel altijd wel een mooi verhaal om voor te lezen of te vertellen. Al voor kinderen vanaf drie jaar zijn verhalen opgenomen.
Lekker wegdromen bij het verhaal van het jongetje Jasper en zijn vriendje Bruintje baas die komt logeren in de spannende tijd voor Sinterklaas. Maar ook genieten van de oude Grietje en Klaas die opeens een grote zak met allemaal chocoladekikkers voor hun huisje zien staan.

Voor de ouderen onder ons zijn de mooie legenden van de Heilige Nicolaas een bron van verrijking. Ineke Verschuren slaagde erin deze verhalen op toegankelijke wijze te bewerken.
En wanneer we ons moe verteld en voorgelezen hebben zingen we met hart en ziel al die ouderwetse sinterklaasliedjes die er gewoon helemaal bij horen.
Of we maken samen borstplaat, speculaas of natuurlijk...pepernoten!

Veronica Nahmias maakte de illustraties. Bijna om de bladzijde is een verfijnde tekening te zien die sfeervol in beeld weergeeft wat het verhaal ons vertelt.

Voor jonge ouders is dit boek een prachtige aanschaf. Voor anderen een waardevolle aanvulling op of bundeling van het al aanwezige.
In ieder geval een boek om je vingers bij af te likken in deze 'suikerzoete' tijd van het jaar.
Dus wie weet...wie zoet is krijgt...

Berna.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.